PUMA Future Rider: futuristične superge, ki te vrnejo v preteklost

PUMA Future Rider: futuristične superge, ki te vrnejo v mladost

Tekaške retro superge po vzoru iz osemdesetih let niso v trenutnem modnem svetu nič novega – že nekaj časa jih videvamo v različnih modelih, vzorcih in znamkah, a očitno je prišel čas, da štrene pomeša PUMA in naredi revolucijo. PUMA Future Rider je čevelj, ki bo vse “starejše generacije” vrnil v preteklost.

Četudi se zdi, da proizvajalci obutve nimajo več nobenega asa v rokavu, nas PUMA že nekaj časa pozitivno preseneča – drznili bi se reči, da so na prvi pogled njihovi čevlji le še ena znamka v morju istih, a očitno je, da nismo bili pozorni na pomemben element njihovih ikoničnih superg. Nostalgijo!

PUMA Future Rider (Foto: IG @tahirybah)
PUMA Future Rider (Foto: IG @tahirybah)

Z gotovostjo lahko trdimo, da PUMA tokrat vse stavi na nostalgijo, ujeto v sodoben oblikovalski jezik in to jim presneto dobro uspeva. To dokazuje novi model čevlja PUMA Future Rider, ki je svoj navdih našel v supergah PUMA Fast Rider iz leta 1980 – odštekana barvna paleta nas vrne v čas, ko smo takšne čevlje prvič nosili, debel podplat in estetsko dovršene linije pa odlično ujamejo futuristično modo sodobnega časa.

Čeprav je PUMA Future Rider navdih našla v modelu iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, ta hkrati predstavlja povsem nov slog, ki vključuje predvsem mešanico modernejšega tekstila (ripstop najlon in semiš).

PUMA Future Rider (Foto: IG @denny623)
PUMA Future Rider (Foto: IG @denny623)

PUMA ima jasno strategijo – rudarijo po obsežnih arhivih, v katerih dobijo navdih za obnovitev ikoničnih superg, jasno, s sodobnimi oblikovalskimi elementi. To je del strategije Futuro, ki PUMI omogoča, da nenehno vpliva na sodobno kulturo/modo nošenja superg, a hkrati ohranja svojo športno dediščino.

Galerija: PUMA Future Ride

Dodatne Informacije

Več informacij:
puma.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Simone Rocha x H&M: povabilo v svet Simone Rocha, za vse!