fbpx

PUMA Future Rider: futuristične superge, ki te vrnejo v preteklost

PUMA Future Rider: futuristične superge, ki te vrnejo v mladost

Tekaške retro superge po vzoru iz osemdesetih let niso v trenutnem modnem svetu nič novega – že nekaj časa jih videvamo v različnih modelih, vzorcih in znamkah, a očitno je prišel čas, da štrene pomeša PUMA in naredi revolucijo. PUMA Future Rider je čevelj, ki bo vse “starejše generacije” vrnil v preteklost.

Četudi se zdi, da proizvajalci obutve nimajo več nobenega asa v rokavu, nas PUMA že nekaj časa pozitivno preseneča – drznili bi se reči, da so na prvi pogled njihovi čevlji le še ena znamka v morju istih, a očitno je, da nismo bili pozorni na pomemben element njihovih ikoničnih superg. Nostalgijo!

PUMA Future Rider (Foto: IG @tahirybah)
PUMA Future Rider (Foto: IG @tahirybah)

Z gotovostjo lahko trdimo, da PUMA tokrat vse stavi na nostalgijo, ujeto v sodoben oblikovalski jezik in to jim presneto dobro uspeva. To dokazuje novi model čevlja PUMA Future Rider, ki je svoj navdih našel v supergah PUMA Fast Rider iz leta 1980 – odštekana barvna paleta nas vrne v čas, ko smo takšne čevlje prvič nosili, debel podplat in estetsko dovršene linije pa odlično ujamejo futuristično modo sodobnega časa.

Čeprav je PUMA Future Rider navdih našla v modelu iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, ta hkrati predstavlja povsem nov slog, ki vključuje predvsem mešanico modernejšega tekstila (ripstop najlon in semiš).

PUMA Future Rider (Foto: IG @denny623)
PUMA Future Rider (Foto: IG @denny623)

PUMA ima jasno strategijo – rudarijo po obsežnih arhivih, v katerih dobijo navdih za obnovitev ikoničnih superg, jasno, s sodobnimi oblikovalskimi elementi. To je del strategije Futuro, ki PUMI omogoča, da nenehno vpliva na sodobno kulturo/modo nošenja superg, a hkrati ohranja svojo športno dediščino.

Galerija: PUMA Future Ride

Dodatne Informacije

Več informacij:
puma.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.