shutterstock_1031575315
V zraku · buzz buzz

Stereotipi o blondinkah, rdečelascih, šale na račun peg, nizke rasti in podobno so že kar malo izpeti, kajne? Saj gre za lastnosti, na katere nimamo absolutno nobenega vpliva. Kaj vse lahko podedujemo od svojih staršev, kaj? Bolezni, inteligenco, barvo oči in las in še in še. Geni nas v veliki meri določajo. Naj vam razkrijemo zanimivo skrivnost glede tega.

Ljudje z rdečimi oziroma oranžnimi so od nekdaj nekako ‘štrleli ven’. Najbrž, ker jih med nami ni veliko (samo 2 odstotka svetovne populacije).

Z rdečimi lasmi in pegicami se rodijo zaradi gena MC₁R, ki upravlja z melaninom. O njih krožijo različni miti, a znanost je ugotovila nekaj res zanimivega. Čutili naj bi manj fizične bolečine kot ostali. Če malo pretiravamo, so rdečelasci pravi superljudje.

Avtorica knjige The Big Redhead Book: Inside the Secret Society of Red Hair, Erin La Rosa, ki je tudi rdečelaska, navaja rezultate raziskave, ki so jo pred 14 leti izpeljali na univerzi McGill. Rdečelase ženske naj bi za 25 odstotkov bolje prenašale bolečino kot ostale ženske.

Rdečelasi ljudje naj bi potrebovali tudi manj vitamina D, saj ga sami lahko proizvedejo več. Vitamin D pa nas ščiti pred sladkorno boleznijo ter artritisom. A jim ni povsod postlano z rožicami, saj se na velike temperaturne razlike odzivajo precej slabše kot ostali.

Kdo bi si mislil, da barva las potegne vse te reči za sabo.

1000-500-citymagazine-cover Božična darila za ženske, ki nimajo dlake na jeziku Petrol in mBills sta združila moči. Petrol in mBills sta združila moči in posodobila plačevanje na bencinskih servisih monopoly-switch-game Monopoli že celo življenje igrate narobe erik-lucatero-257494 Kdaj objavljati na Instagramu, da bo največ všečkov? · ·