fbpx

Božična darila za ljubitelje brezčasnih dizajnerskih kosov

Ne veste, kaj za božič kupiti ljubitelju estetike? Ali prijatelju, ki ljubi umetnost? Da letošnje nakupovanje božičnih daril ne bi bilo stresno, smo za vas pripravili seznam 10 brezčasnih dizajnerskih kosov, ki še dolgo ne bodo šli iz mode.

Božična darila za ljubitelje brezčasnih dizajnerskih kosov:

1. Eames Hang-It-All

Eames Hang-It-All
Eames Hang-It-All

Igriv obešalnik, ki sta ga leta 1953 oblikovala Charles in Ray Eames. Popestri vsako steno, sobo, dom. Obešalnik je v različnih barvnih kombinacijah, najbolj priljubljena pa je seveda različica v črni barvi.
store.hermanmiller.com

2. Dot Pattern Pillow

Še en izmed mnogih izdelkov, ki sta jih oblikovala Charles in Ray Eames. Blazina lepo popestri dnevno sobo ali spalnico.
store.hermanmiller.com

3. Ball Clock

Ball Clock
Ball Clock

Stenska ura, ki jo je oblikoval George Nelson, eden izmed začetnikov ameriškega modernizma. Na sredini 20. stoletja je postala ikona ameriškega oblikovanja. Palice in krogle, ki spominjajo na strukturo atoma, so v sodobno notranjo oblikovaje pripeljale znanstveno noto.
vitra.com

4. Arne Jacobsen City Hall Clock

Arne Jacobsen City Hall Clock
Arne Jacobsen City Hall Clock

Če je Ball Clock nekoliko preveč drzna za vaš okus, bo ura od oblikovalca Arneja Jacobsena pravšnja za vas. Arne Jacobsen City Hall Clock je klasična črno-bela ura, ki je bila prvotno ustvarjena za mestno hišo Rosendahl leta 1956 in se zdaj premišljeno reproducira iz prvotnih risb.
finnishdesignshop.com

5. Vaza Alvarja Aalta

Vaza Alvarja Aalta
Vaza Alvarja Aalta

Vaza finskega arhitekta Alvarja Aalta upodablja obliko finskih jezer in je že od leta 1936 nenadomestljivi del sodobnih minimalističnih interierjev.
skandinavskidizajn.com

6. Caffettiera Alfonsa Bialetti

Caffettiero Alfonsa Bialettia
Caffettiera Alfonsa Bialettia

Če želite v svoj dom pripeljati nekaj nostalgije, modernističnega italijanskega oblikovanja iz 30. let prejšnjega stoletja, je caffettiera italijanskega inženirja Alfonsa Bialettia pravšnji kos za ljubitelje dobre kave.
bialetti.com

7. Braun Analog Watch BN-21

Braun Analog Watch BN-21
Braun Analog Watch BN-21

V 70. letih sta jo oblikovala Dieter Rams in Dietrich Lubs, osvežili in ponovno so jo začeli izdelovati leta 2011. Je preprosto brezčasen dizajn, ki je še danes prav tako svež kot je bil pred 50 leti.
yliving.com

8. May Day

May Day
May Day

Luč nemškega oblikovalca Konstantina Grčiča. Je večfunkcijska, lahko se uporablja kot namizna svetilka, lahko se obesi na strop ali postavi na tla. Zakaj bi imeli več luči, ko pa lahko imate eno in jo uporabite na več načinov?
konstantin-grcic.com

9. Zlat svečnik Alexandra Girarda

Zlat svečnik Alexandra Girarda
Zlat svečnik Alexandra Girarda

Zlat svečnik oblikovalca Alexandra Girarda. Zasnoval ga je leta 1963 in predstavlja še en brezčasen oblikovalski kos, ki ga lahko uporabite tudi namesto adventnega venčka.
vitra.com

10. Ožemalnik limon Philippea Starcka

Ožemalnik limon Philippea Starcka
Ožemalnik limon Philippea Starcka

Ožemalnik limon oblikovalca Philippea Starcka na prvi pogled deluje kot velik pajek, v resnici pa je to še en dizajnerski kos, ki služi svojemu namenu in polepša kuhinjski pult.
starck.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!