fbpx

Recept: puhaste jabolčne palačinke

Recept za puhaste palačinke

Kaj je boljše kot palačinke? Puhaste palačinke! Ne dvomimo, da znate pripraviti odlične palačinke, takšne, pri katerih se kasneje kar ne morete ustaviti. A ko boste spoznali recept za puhaste jabolčne palačinke, boste ugotovili, da ste bili še daleč od popolnosti. Ta recept za puhaste jabolčne palačinke je namreč nenadkriljiv.

Palačinke so priljubljena jed, ki jih zna pripraviti domala vsak, ki je kdaj poprijel za kuhalnico. A le redki so resnično pravi strokovnjaki za palačinke in le redki vedo, kako pripraviti slastne puhaste palačinke. Zdaj boste to vedeli vsi.

V nadaljevanju si preberite, kaj potrebujete za puhaste jabolčne palačinke in se še danes lotite priprave. Ne bo vam žal!

Puhaste palačinke lahko ''začinite'' z medom.
Puhaste palačinke lahko ”začinite” z medom.

Sestavine:

  • 1 jajce
  • 1 dl manj mastnega mleka
  • 100 g grškega jogurta
  • 60 g bele moke
  • pecilni prašek
  • sol
  • 2 žlici belega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jabolko
  • sončnično olje
  • cimet
  • sladkor v prahu (po želji)
  • med (po želji)

Priprava:

V posodi v homogeno maso zmešamo jajce, mleko, moko, pecilni prašek, jogurt, sol, sladkor, vaniljev sladkor in nekaj cimeta. Nato testu dodamo olupljeno, naribano in ožeto jabolko ter dobro premešamo. Z oljem namastimo ponev in na njej spečemo manjše palačinke. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti in jih, preden jih postrežemo, posujemo s sladkorjem v prahu ali pokapamo z medom. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.