10285736_1697375453848430_6401597388527448019_o
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Verjamete v rek, da bomo tisto, kar počnemo na prvi dan novega leta, počeli vse leto? Potem imamo za vas sladek predlog. Za zajtrk si privoščite sladek toast z medom in jagodičevjem, ki bo poskrbel, da bo vse leto 2016 medeno sladko.

Toast z medom, jagodičevjem, čokolado in sladoledom je tradicionalna japonska sladica. Zanimivo je, da se med pravzaprav le redko uporabi, saj Japonci “medeno” pojmujejo kot sladko.

Ker mi seveda ne želimo stvari še bolj zapletati, smo pripravili preprost recept za toast z medom in jagodičevjem, seveda pa lahko dodate tudi sladoled in po želji še čokolado.

PREBERITE ŠE: Recept: domača čokolada za prste oblizniti

Sestavine za toast z medom, jagodičevjem in sladoledom:

  • 8 toastov
  • maslo
  • med
  • jagodičevje
  • po želji sladoled in stopljena čokolada

Priprava toasta z medom in jagodičevjem:

Toastom izrežemo sredico, tako da dobimo nekakšen okvir iz toasta. Sredico nato razrežemo na 4 manjše kose. Ves kruh damo na pekač s papirjem za peko in po kruhu z obeh strani namažemo stopljeno maslo. Damo v pečico, da dobi kruh zlato barvo (med peko kruhke enkrat obrnemo). Toaste nato pokapljamo z medom. Vzamemo krožnik, zložimo okvirje iz toasta drugega na drugega, sredice pa damo v sredino okvirjev iz toasta. Na toast lahko nato damo sladoled, jagodičevje in med (ali drug preliv).

Potek priprave toasta z medom, jagodičevjem in sladoledom si lahko ogledate v priloženem videu:

Recept za čokolado Recept: domača čokolada za prste oblizniti Čaj masala chai Recept: slasten indijski čaj masala chai Užitni okraski Recept: užitni novoletni okraski Domače tablete za grlo in kašelj Recept: domače tablete za grlo oziroma tablete proti kašlju · ·