Renault Twingo
Utrip mesta · mobilno

Renault Twingo, simpatičen mestni malček, je doživel osvežitev. Tudi v tem primeru je le ta subtilnejše narave ‒ ker je majhnih razlik več, je tudi končna razlika v podobi toliko očitnejša.

Prenovljeni Renault Twingo na prvi pogled ne deluje dosti drugače kot njegov predhodnik in je še vedno izredno simpatičen. Ker so razlike skrite v podrobnostih, lahko že ob drugem pogledu ugotovimo, da se vendarle razlikujeta. Če ne drugega, vas bo o razliki prepričala rumena barva Mango Yellow, bela barva Quartz White ali pa lična 16-palčna lita platišča.

Renault Twingo je še vedno prikupen in še vedno se izredno dobro odnese v natrpanih mestnih središčih.

Renaultova ekipa oblikovalcev se je poigrala s prednjim delom prenovljenega Twinga in mu namenila več barvane površine, ki so jo pridobili z združitvijo dnevnih luči v glavna žarometa. Dnevne luči v LED tehnologiji zdaj služijo tudi kot smerokaz, oblikovane pa so v obliki črke C.

Pri boljši opremi bo na voljo še nekaj kromiranih dodatkov. Zadek ima luči, ki so prav tako v obliki črke C, spremenjena je tudi ročka za odpiranje prtljažnika, ki je postala priročnejša. Twingo je zdaj nižji za 10 milimetrov in zaradi manjšega zračnega upora je tudi gospodarnejši.

Notranjost bogato opremljene različice ponuja 7-palčni zaslon na dotik, s podporo Android Auto in Apple CarPlay sistemoma. Nova so oblazinjenja, po želji pa bo del armaturne plošče odet v belo barvo visokega sijaja in imel na vratnih oblogah, ujemajoče se šive. Prenovljeni Renault Twingo bo imel dva USB izhoda in tako imenovani ‘AUX’ izhod.

Kot do zdaj, ima tudi najnovejši Renault Twingo motor in pogon v zadnjem delu avtomobila. Ponuja dva bencinska motorja ‒ trivaljnika z 1,0-litrom prostornine s 65 ali 75 konjskimi močmi in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Drugi motor je turbinski trivaljnik z 0,9-litra prostornine in 93 konjskimi močmi. Prav tako je na voljo s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, proti doplačilu pa tudi s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko.

Čeprav konjskih moči ni pretirano veliko, ne smemo pozabiti na dejstvo, da tehta Renault Twing zgolj 914 kilogramov in 999 kilogramov, če ima nameščen samodejni menjalnik in turbinski motor. Ob tem podatku hitro postane jasno, da je Renault Twing ravno toliko prikupen, kot je zabaven.

Prenovljeni Renault Twingo se bo prvič predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi v mesecu marcu.

Galerija: Renault Twingo

Renault TwingoOdpri galerijo
ezgif.com-webp-to-jpg (42) Technicon Carat 187: luksuzna jahta z razcepljeno osebnostjo Atlis XT Atlis XT: ponudba električnih pick-upov se vztrajno veča Peugeot 508 Novi Peugeot 508: nova drzna oblika in zapeljive luči Novi BMW 7 Novi BMW 7: še nekaj uradnih besed o novi sedmici ·