00-new-seat-arona-outdoor-side-angle-view
Utrip mesta · mobilno

Na slovenske ceste je zapeljal najnovejši član španske avtomobilske družine Seat Arona. Arona je simpatičen kompaktni mesti križanec, za katerega pri Seatu pravijo, da ima dinamičen dizajn, je dostopen, kakovosten, zabaven, udoben, tehnološko napreden in na splošno vsestranski.

Zaradi višje oddaljenosti od tal omogoča Seat Arona lahek vstop in izstop iz avtomobila. Ima kar 400 litrov velik prtljažni prostor, notranjost pa ima kopico odlagalnih površin in nudi dovolj prostora za noge in glave potnikov. Zaradi kompaktnih mer se Arona odlično znajde tako v mestnih središčih kot tudi na podeželskih poteh. Za Arono bi z lahkoto trdili, da gre za dvignjeno Ibizo, ki ima svoj karakter in značilen Seatov temperamenten španski dizajn. Zaradi dvobarvne kombinacije strehe in karoserije je Arona na voljo v kar 68 različnih barvnih kombinacijah in jo lahko “obujete” v do 18-palcev velika lita platišča.

Seat Arona (2018) je tehnološko zelo podkrepljena, saj premore vso tehnologijo, ki jo lahko najdemo v večji Ateci. Indukcijsko polnjenje mobilnih telefonov, povezljivost s pametnimi telefoni, LED-žarometi, izbira profilov in kopica asistentov je le nekaj od pripomočkov, ki olajšajo in poživijo vozno izkušnjo. Med drugim je Arona na testu Euro NCAP dobila vseh 5 zvezdic. Mlajši generacija bo bolj zanimiva različica Arone Beats Audio, ki je opremljen s kakovostnim zvočnim sistemom. Ta ima 300 vatov moči, 8-kanalni ojačevalnik, 6 zvočnikov in 1 globokotonski zvočnik. Arona Beats podpira celo predvajanje glasbenih datotek FLAC . V prihodnje se bo tudi Seat Arona pridružila družbi tistih avtomobilov, ki bo imela popolnoma digitalizirane prikazovalnike v velikosti 10,2 palca.

Ponudba motorjev je tudi pri Aroni pestra. Na voljo je bencinski agregat, z litrom prostornine in 95 oziroma 115 konjskimi močmi. Najmočnejši bencinski motor ima 1,5 litra prostornine in 150 konjskih moči in ga je mogoče naročiti le pri opremi FR. 1,6-litrski dizelski motor je prav tako na voljo s 95 ali 115 konjskimi močmi. Motorje je moč kombinirati s 5- ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in 7-stopenjskim DSG-menjalnikom. Litrski CNG motor ima 90 konjskim moči in 5-stopenjski ročni menjalnik.

PREBERTIE ŠE: NOVA SEAT IBIZA CILJA NA SAM VRH

Seat Arona ima 4 različne opreme, kjer je najosnovnejša Reference, sledi ji Style, ki se nato razdeli v bolj športno opremljeno različico FR  in bolj luksuzno različico Xcellence. Vstopna cena v svet Arone je 13.990 evrov, najbolj razkošno opremljena različica z dizelskim motorjem pa je lahko vaša za 21.665 evrov.

Galerija slik: Seat Arona

Seat AronaOdpri galerijo

Volkswagen I.D. Buzz CES 2018: Volkswagen I.D. Buzz bo poganjala NVIDIA Hyundai Nexo FCV CES 2018: Hyundai Nexo FCV, inteligentni crossover na gorivne celice CES 2018: Onewheel+ XR: oddrvite na rolki z enim samim kolesom CES 2018: Onewheel+ XR: oddrvite na rolki z enim samim kolesom Kia Niro EV Concept CES 2018: Kia Niro EV Concept, interaktivni električni SUV · · ·