Weekend-House-02
Utrip mesta · arhitektura

Na Slovaškem v vasi Nosice leži lesen sodobni vikend, najbolj zanimiva pri tej zgodbi pa je njegova lokacija. Leži namreč v neposredni bližini rezidence naročnika v majhni slovaški vasici Nosice. Ker se naročnik vozi na delo v Bratislavo, so z arhitektom Pavolom Pokorným iz bratislavskega biroja Pokorny Architekti prišli do zaključka, da bo najbolj enostavno in elegantno, če postavijo vikend kar v vasici.

Arhitekt Pavol Pokorný je upošteval naročnikove želje po tradicionalni slovaški leseni hiši nekje v gorah centralne Slovaške in tako je nastal čudovit asimetrični leseni sodobni vikend v dveh nadstopjih, pri kateremu se ta naravni material seli iz zunanjosti tudi v notranjost, kjer objema stene in tla. Ponuja udobje z dnevnim delom in kuhinjo, jedilnico, atrijem na strehi, prostorom za wellnes ter dvema velikima spalnicama v zgornjem nadstropju. Sodobni vikend je zasnovan kot nizko energetski, glavni vir gretja pa je talno gretje z dodatno možnostjo električnega gretja. 130 kvadratnih metrov velik sodobni vikend je bil dokončana leta 2011.

Odpri galerijo
intervju izlozbe__portret2 Ion Ander Beloki – uresničitev sanj v oblikovanju izložb Foto: Wallpapersdesign Čarobne hiške, ki delujejo kot iz pravljice Kleinova steklenica Sodobni vikend – Kleinova steklenica Wisa Dizajnerski hotel iz lesa – WISA · · ·