Sodobni vikend – Vikend v Nosicah

Na Slovaškem v vasi Nosice leži lesen sodobni vikend, najbolj zanimiva pri tej zgodbi pa je njegova lokacija. Leži namreč v neposredni bližini rezidence naročnika v majhni slovaški vasici Nosice. Ker se naročnik vozi na delo v Bratislavo, so z arhitektom Pavolom Pokorným iz bratislavskega biroja Pokorny Architekti prišli do zaključka, da bo najbolj enostavno in elegantno, če postavijo vikend kar v vasici.

Arhitekt Pavol Pokorný je upošteval naročnikove želje po tradicionalni slovaški leseni hiši nekje v gorah centralne Slovaške in tako je nastal čudovit asimetrični leseni sodobni vikend v dveh nadstopjih, pri kateremu se ta naravni material seli iz zunanjosti tudi v notranjost, kjer objema stene in tla. Ponuja udobje z dnevnim delom in kuhinjo, jedilnico, atrijem na strehi, prostorom za wellnes ter dvema velikima spalnicama v zgornjem nadstropju. Sodobni vikend je zasnovan kot nizko energetski, glavni vir gretja pa je talno gretje z dodatno možnostjo električnega gretja. 130 kvadratnih metrov velik sodobni vikend je bil dokončana leta 2011.

Dodatne Informacije

Arhitekturni biro Pokorny Architekti je slovaški biro, v katerem ustvarjata Pavol Pokorný ter mlajša arhitektka Katarína Škodová. Pri projektih se jima po potrebi pridružijo zunanji sodelavci.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepša dekoracija praznične mize: čudoviti predlogi za okrasitev