recept_3_strnjenka
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: 5 dl sladke smetane, 1 dl mleka, 100 g sladkorja, vaniljin strok, vrečka želatine v lističih, 1 dl vode, 500 g malin oz. sadje po želji, 1 limeta, listi mete

Priprava: Želatino za deset minut namočimo v vodo, da nabrekne. Vaniljin strok podolžno razpolovimo in z noževo konico izpraskamo stržen. V posodo nalijemo sladko smetano, mleko, 50 g sladkorja in vaniljo. Na zmernem ognju kuhamo približno pet minut, da se sladkor raztopi. Odstavimo. Dodamo ožeto želatino in mešamo, da se le-ta povsem razpusti. Modelčke ali skodelice splaknemo s hladno vodo in napolnimo s pripravljeno zmesjo. Prekrijemo jih s prozorno folijo in za vsaj dve uri postavimo v hladilnik. Sveže maline (lahko tudi zmrznjene) stresemo v kozico, jih prelijemo s sokom ene limete in potresemo s sladkorjem. Na hitro jih pokuhamo, da izločijo malo soka, vendar ne razpadejo. Ohlajeno strnjenko zvrnemo na krožnik, prelijemo z malinovim prelivom in okrasimo z lističi mete.

V kolikor želite oddati svoj glas za strnjenko z rdečim prelivom, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

 

Sladoled iz oblaka Sladoled Häagen-Dazs v obliki snežnega oblaka Knjiga Ana Kuha Podarjamo kuharsko knjigo Ana kuha Kava za v avto Prenosni kuhalnik kave za lažje čakanje v gneči Wineist Wineist – majhen paket velikih vin ·