le-buzz-567189-unsplash
V zraku · buzz buzz

Prav gotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste ob pogledu na profil svojega prijatelja na družbenem omrežju občutili nekaj zavisti. To je povsem običajno, vsakdo si verjetno bolj želi uživati na plaži kot pa hoditi v službo.

Spletna stran Lifefaker bo odslej skrbela za to, da bo vaše trpljenje ob ‘scrollanju’ po Instagramu nekoliko manj mučno. Mnogi so jo že poimenovali ‘storitev za ponarejanje življenja’, saj ljudem prodaja fotografije, s katerimi lahko sledilce prepričajo, da se nahajajo nekje povsem drugje.

Posnetke je mogoče kupiti v sklopu posebnih paketov, kot so denimo “Look At My Holiday and Cry”, “I Found Love and Babies” in “My Weekend Was Amazing Thanks”.

Kot ste morda že uganili, je Lifefaker le parodija. Zagonsko podjetje Sanctus zeli z njo opozoriti na negativne učinke družbenih medijev, ki slabo vplivajo na mentalno zdravje. Uporabniki Instagrama, Facebooka in drugih sorodnih spletnih strani se namreč neprestano primerjajo z ljudmi, ki jim sledijo.

James Routhledge, ustanovitelj Sanctusa, opozarja, da moramo mentalnemu zdravju začeti posvečati več pozornosti. Meni, da ga moremo dojemati enako kot fizično zdravje.

andre-hunter-62014-unsplash 24 pravil za uspeh prave legende Wall Streeta virtualist V Ljubljani odprt Virtualist, prvi VR-center v Sloveniji alessio-lin-213523-unsplash Znanstveniki trdijo, da je življenje po smrti nemogoče shutterstock_790873426 Kaj se je zgodilo z moškim, ki je v 48 letih pojedel več kot 30 tisoč Big Macov? · · ·