tatuji
V zraku · buzz buzz

Bi zaupali neznancu, da vam na telesu ustvari tatu po lastni izbiri?

Monty Richthofen, znan tudi po imenu Maison Hefner, je 23-letni tetover iz Londona, ki je navdušen nad tradicionalnim procesom tetoviranja – vedno ustvarja enake tetovaže, lani pa je začel projekt ‘Moje besede, moje telo’ (angl. My words, my body), v okviru katerega mu mora oseba, ki pride na tetoviranje, slepo verjeti in se prepustiti, saj le Hefner ve, kako bo videti končni rezultat (tatu).

Čeprav se zdi, da Hefner naključno izbere tetovažo za stranko, se pred procesom tetoviranja vedno z njo pogovarja. Včasih pogovor lahko traja tudi več kot dve uri. Vsem strankam zastavi štiri vprašanja: Zakaj to želite storiti? Kaj vam pomeni zaupanje? Zakaj mi zaupate? Kaj boste storili, če vam tatu ne bo všeč? Izhajajoč iz pogovora in odgovorov na zastavljena vprašanja Hefner ve, na kakšen način bo s tatujem prikazal ta trenutek v njihovem življenju.

Umetnik ima pet zvezkov, zapolnjenih s 5000 različnimi stavki, v katerih včasih išče idejo za tatu, ki je najprimernejša za stranko. Vsaka oseba ima pravico izbrati, na katerem delu telesa želi imeti tatu.

Hefner prav tako poskrbi za to, da ljudje razumejo, zakaj izdelujejo tatu. Pravi, da nikoli ne bi ustvaril tetovaže pijani osebi, med tetoviranjem celo ne dovoli uporabljati telefona, saj želi, da so stranke med procesom nastajanja tatuja skoncentrirane.

Ali bi temu umetniku zaupali svoje telo?

Galerija slik – ‘Moje besede, moje telo’

Moje besede, moje telo.Odpri galerijo
Kako se pravilno opravičimo? Že celo življenje se napačno opravičujemo Kako se pravilno obrne rolica toaletnega papirja? Večno vprašanje: kako se pravilno obrne rolica toaletnega papirja? IZ ‘PLASTIČNE JUHE’ NA POVRŠINI OCEANA POTEGNILI 5 TON PLASTIKE IN NAREDILI KITA, KOT OPOMIN ČLOVEŠTVU. Iz ‘plastične juhe’ na površini oceana potegnili pet ton plastike in naredili kita kot opomin človeštvu srce-morja-01 Brainout Escape Room: soba pobega, kot je še niste videli · · · · · ·