Zanimive situacije, ki so se zgodile med snemanjem najuspešnejših filmov

Filmi nas pogosto odpeljejo v oddaljene svetove, polne fantastičnih likov in scenarijev, ki nam omogočajo pobeg od vrveža v resničnem življenju. Pogosto se zgodi tudi, da začasno pozabimo, da so na zaslonu resnični ljudje, ki za kuliso počnejo zanimive stvari, ki jih v filmu ne moremo videti.

Za kuliso se dogaja veliko zanimivih stvari in tu je seznam najbolj nenavadnih.

Boter (1972)

Boter.
Boter.

Mačka, ki jo je Marlon Brando imel v začetnem prizoru v naročju, je bila potepuška. Filmski režiser Francis Ford Coppola jo je našel in umestil v scenarij, čeprav prvotno ni bila načrtovana. Zaradi zvokov mačke je veliko Brandovih dialogov bilo izločenih.

Django brez okovov (2012)

Django brez okovov.
Django brez okovov.

V prizoru, v katerem Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) z rokama udari po mizi, se mu po nesreči v palec dejansko zarije steklo in začne krvaveti. Ignoriral je bolečino in nadaljeval prizor.

Titanik (1997)

Titanik.
Titanik.

Po tem, ko je Kate Winslet izvedela, da bo morala stati popolnoma naga pred Leonardo DiCapriom, se je odločila, da bo prebila led tako, da se je že na prvem srečanju z njim slekla.

Medzvezdje (2014)

Medzvezdje.
Medzvezdje.

Za prizor v polju koruze je Christopher Nolan zahteval, da se posadi 5 hektarjev koruze. Po koncu snemanja filma so koruzo prodali in zaslužili.

Terminator (1984)

Terminator.
Terminator.

Med premorom od snemanja se je Arnold Schwarzenegger odpravil na kosilo v restavracijo v centru Los Angelesa. Šele ob prihodu v restavracijo je ugotovil, da je bil še zmeraj v maski Terminatorja  z manjkajočim očesom, zažgano kožo in deformirano čeljustjo.

Zvezdne steze (1966)

Zvezdne steze.
Zvezdne steze.

Zvok avtomatskih vrat, ki se odpirajo na U.S.S. Enterprise, je zvok splakovalnika (WC) na ruskem vlaku.

Jurski park (1993)

Jurski park.
Jurski park.

Zvoki, ki jih oddajajo velociraptorji, ko komunicirajo, so enaki zvokom, ki jih oddajajo kornjače med spolnim odnosom.

Povratnik (2015)

Povratnik.
Povratnik.

Leonardo DiCaprio se je odločil, da bo požrl surova bizonova jetra, čeprav je vegetarijanec. Prav tako se je moral naučiti streljati z mušketo, prižgati ogenj, govoriti dva indijanska jezika in študirati pri zdravniku, ki je specializiran za stare tehnike zdravljenja.

Wonder Woman (2017)

Wonder Woman.
Wonder Woman.

Gal Gadot je bila med snemanjem filma v petem mesecu nosečnosti. Njen nosečniški trebuh se je videl, zato so ustvarjalci filma ustvarili kostum z zelenim zaslonom okoli trebuha, ki je v postprodukciji bil odstranjen.

Rocky IV (1985)

Rocky IV.
Rocky IV.

Sylvester Stallone je želel, da so boksarski prizori v Rockyju IV videti, kot da so resnični, zato je ukazal Dolphu Lundgrenu, naj ga dejansko udari. Zaradi udarca v prsni koš je Stallone bil na intenzivni negi štiri dni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so nove serije 2021, ki se jih najbolj veselimo!