Tech Tats tatu
V zraku · tehnologija

Tech Tats je kos nosljive tehnologije, zapakiran v podobo začasnega tatuja. Razvili so ga pri Chaotick Moon Studios, ekipa za tehnološko inovacijo, ki je istočasno modni dodatek, pa želi s tovrstno nosljivo tehnologijo prodreti predvsem v zdravstvo. Tatu je namreč zmožen zbirati informacije, ki jih na telesnih pregledih sicer zbirajo zdravniki.

Tech Tats je začasen tatu, ki pa je v resnici kos nosljive tehnologije. Pri Chaotick Moon Studios z njim merijo na zdravstvo, pa tudi bančništvo. S Tech Tats lahko uporabniki namreč nosijo svoje informacije brez strahu, da bi jim jih kdo ukradel. Ne le da bodo ti visokotehnološki tatuji uporabni, z njimi boste lahko tudi poslikali svoje telo, ne da bi se zato zavezali za celo življenje. Tehnologija je še v poskusni fazi, a možnosti uporabe se zdijo neskončne. Sploh velik prispevek bi lahko bili za zdravstvo, saj vseskozi spremljajo, kaj se dogaja z vašim telesom, in to tako, kot bi to storili zdravniki ali specialisti. In zbrane podatke pošilja prav na njihov naslov.

PREBERITE ŠE: Li-Fi je novi Wi-Fi. LED-žarnice namesto radijskih valov.

Tech Tats bi opazil zgodnje znake vročine, spremljal vse vitalne znake in obvestil lastnika, da se ga nekaj loteva. Prihodnost ni v očalih za virtualno resničnost, prihodnost je v ”nevidni” tehnologiji. Bi si omislili tovrstni tatu?

Nosljiva tehnologija Tech Tats v podobi tatuja.Odpri galerijo

iStock_000052227896_Large Triki za hitrejše delovanje računalnika Li-Fi Li-Fi je novi Wi-Fi. LED-žarnice namesto radijskih valov. PicMonkey Collage 10 najboljših izumov leta 2015 po izboru uredništva Nastavek za rolko Mellow Mellow: Električni motor za rolko ·