Tega frizerji NIKOLI ne bi naredili svojim lasem, a vsi to počnemo
Utrip mesta · zdravje & lepota

Saj poznate neprijetno situacijo, ko se svojemu frizerju ponosno pohvalite, kako imate “dobre navade”, ko gre za negovanje las, njegov odziv pa je naravnost srhljiv. Verjemite, neprijetno vam bo tudi, ko preberete, kaj vse žeske počnejo z lasmi, a frizerji tega niti v sanjah ne bi.

Frizerje verjetno vedno sprašujete po nasvetih za svoje lase – a ste se kdaj vprašali, kaj oni počnejo s svojimi lasmi in česa niti v sanjah ne bi …

Tega frizerji NIKOLI ne bi naredili svojim lasem:

1. Ne pozabijo na maske za lase.

Različni tretmaji izsušijo lase, zato se jih je po mnenju strokovnjakov dobro izogibati – po vsakem pranju las naj bi bilo dobro, da uporabite masko, ki bo poživila vaše lase, saj bodo bolj zdravi in sijoči.

2. Redno češejo las.

Nekatere ženske preskočijo česanje las, kar je po mnenju stilistov za lase slabo, ker se ‘zlomijo’, kar lahko privede do razpok, štrlečih pramenov in učinka slamnatih las.

3. Izogibajo se toploti na vlažnih laseh.

Nikoli ne bi smeli uporabljati vročih orodij (likalnik, kodralnik), če vaši lasje niso 100-odstotno suhi, svetujejo strokovnjaki. Priporočljivo ni niti spati na bombažnem vzglavniku, saj lahko tkanine povzročijo trenje med spanjem, ki lase poškoduje (prelomi). Bolje je, če spite na svili.

4. Prisegajo na piling lasišča.

Na piling lasišča nikoli ne smete pozabiti, še posebej, če zelo pogosto perete lase, svetujejo strokovnjaki.

5. Pazijo, kdaj češejo lase.

Nikoli naj ne bi česali mokrih las, ne da bi nanje nanesli izdelek, ki jih bo zmehčal. To je pomemben korak, tudi če izdelek zgolj nanesete na konice las.

6. Skrbno izbirajo izdelke za lase.

Morda je bolje, da si nekaj časa ne umivate las s šamponom, kot da nanje nanašate sulfate in silikone, pravijo strokovnjaki. Te sestavine so oblikovane tako, da obarvajo vašo barvo las in so pogosto povezane z izgubo las. Naloga šampona mora biti zgolj to, da nežno očisti vaše lase.


shutterstock_1028333365 Prvi slovenski teden kozmetičnih salonov Danes bi se jim smejali: obrvi zvezdnic, ki so neposrečene Danes bi se jim smejali: obrvi zvezdnic, ki so neposrečene shutterstock_710337223 (1) Vrtanje po nosu in uživanje smrkljev naj bi bilo zdravo candice-picard-1057194-unsplash Kako preprečiti kavne madeže na zobeh? · · ·