Titanic_II
V zraku · buzz buzz

Titanik bo dobil nadaljevanje. Ne, ne govorimo o filmskem nadaljevanju filma Jamesa Camerona. 2022 naj bi namreč prvič zaplula skoraj identična replika slovite križarke, Titanik II, ki bo vsem superoboževalcem dala možnost, da se počutijo kot na krovu originala.

Titanik II  bo svoje potovanje začel na Kitajskem, kjer križarko tudi gradijo. Plul bo do Dubaja, potem pa bo v Southamptonu v Angliji pobral potnike, ki se bodo nato odpravili po originalni poti iz leta 1921, prek Atlantika do New Yorka.

Na žalost R.M.S. Titanik nikoli ni dosegel cilja, saj ga je potopil trk v ledeno goro v severnem Atlantiku. Trk je bil usoden za več kot polovico potnikov na križarki (na krovu je bilo 2200 ljudi).

Čeprav je nova ladja Titanik II zasnovana po originalnem modelu, je vseeno nekaj omembe vrednih razlik. Na krovu bo lahko več potnikov (2400), vključno s posadko (900 oseb). Križarka bo prav tako za 4 metre širša, da bo tako zadostila sodobnim predpisom in povečala svojo stabilnost. Potniki bodo prav tako bolje spali, saj bo nova različica opremljena s sodobnimi varnostnimi in navigacijskimi sistemi ter podrobnimi načrti evakuacije. Oboževalci bodo nedvomno navdušeni tudi nad vintage dekoracijo ladje in pozornostjo do detajlov. Titanik II bo imel originalno postavitev kabin, javnih površin, bazena, turških kopeli in glavnega stopnišča. Ko bo gradnja končana, bo imela ladja 9 nadstropij in 840 kabin, potniki pa bodo lahko izbrali karte za prvi, drugi ali  tretji razred.

Titanik II je plod ideje avstralskega podjetnika Cliva Palmerja, ki je leta 2012 ustanovil ladijsko družbo Blue Star Line z namenom, da bi ta njegova ideja postala resničnost. Ideja je trenutno v izgradnji, stala pa naj bi okoli 500 milijonov ameriških dolarjev. Čeprav naj bi prvič izplula že leta 2016, so zaradi težav s financami prvo plovbo prestavili na 2018 in potem ponovno na 2022.

Po tem, ko bo Titanik II opravil svojo pot do New Yorka, bo “obkrožil svet, navdihoval in očaral ljudi ter v vsakem pristanišču, ki ga bo obiskal, s svojo skrivnostnostjo pritegnil nezamenljivo pozornost”, je za MSN povedal Palmer. Karte za to čarobno potovanje še niso v prodaji.

V galeriji si lahko ogledate podobnost med originalnim Titanikom in Titanikom II. 

TitanikOdpri galerijo

Ženska obleče hlače različnih velikosti in pokaže, kaj je narobe z modno industrijo. Ženska obleče hlače različnih velikosti in pokaže, kaj je narobe z modno industrijo shutterstock_576162352 Glede na novo raziskavo, je to najbolj pijanska država na svetu Brutalno iskreni stripi: takšni so vsakodnevni problemi žensk Brutalno iskreni stripi: takšni so vsakodnevni problemi žensk maxresdefault (6) Stvari, ki so seksi pri 20. in žalostne, ko smo stare 30 · ·