fbpx

Najboljše zimske počitnice za tiste, ki ne smučate

Foto: envato

Niste ljubitelj smučanja? Potem so tu zimske počitnice, pri katerih lahko smučke pustite doma.

Zimske počitnice niso nujno povezane s smučanjem. V nekaterih primerih so lahko precej bolj avanturistične. Preverite izbor britanskega časnika The Standard, ki je predstavil izbor najbolj fascinantnih pustolovščin v zimskih dneh, pri katerih lahko odmislite pancarje in smučke.

Križarjenje po ledu in ogled severnega sija

Severna Norveška se v zimskih dneh spremeni v pravi raj na zemlji, vsaj za ljubitelje mrazu in snega. Severni sij je poslastica zase, vsak pravi popotnik pa ga želi ugledati vsaj enkrat v življenju. Šestdnevno potovanje s križarko po severu odkrije še precej več znamenitosti. Del potovanja preživite na križarki MS Quest, vključuje pa tudi nepozabno pot na novem Northern Lights Expressu. Poleg tega nepozabna pustolovščina vključuje še pasje vprege in motorne sani ter opazovanje edinstvenega polarnega življenja, od ork do grbavcev.

Foto: envato

Križarjenje od Argentine do Antarktike

Še no križarjenje, tokrat vse od Argentine do Antarktike. Na tem ekspresnem potovanju, ki ga organizira The Ultimate Travel Company boste v pičlih šestih dneh obiskali najjužnejši del planeta, Antarktiko. Izpluli boste iz najjužnejšega mesta na svetu, Ushuaie v Argentini in se odpravili na oddaljeni otok Cape Horn, nato pa naprej do otoka King George čez ledene dramatične vode. Pluli boste na luksuzni križarki Magellan Explorer, na cilju pa se boste vkrcali v manjši čoln in z njim obiskali celo kolonijo pingvinov.

Foto: antarctica21.com (Sandra Walser)

V zasneženi deželi grofa Dracule

Enotedensko potovanje, ki se začne in konča v Bukarešti, vam ponuja vpogled v nekatera najslikovitejša srednjeveška mest v Romuniji in njihovo zgodovino. Od zasneženega Drakulinega gradu pa do vožnje s pasjo vprego v gorovju Harghita. Zadnjo noč pa boste preživeli v osupljivem hotelu ledenih iglujev v Transilvaniji, ki je dostopen samo z žičnico.

Foto: envato

Laponska za odrasle

Čarobnost Laponske ne bi smela biti rezervirana samo za otroke, ki tod obiščejo Božička. Untold Story Travel ponuja enotedensko pustolovščino, ki bo zagotovo navdušila popotnike vseh starosti.Ta vključuje jahanje severnih jelenov in vožnje s pasjo vprego, prav tako pa tudi popotovanje z motornimi sanmi po zaledenelih jezerih. Poleg tega je zelo verjetno, da boste videli severni sij, zlasti v Leviju, ki ima po podatkih WHO najčistejši zrak na planetu.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.