knjige 2020
Kulturni izbor · knjige

Njihov vonj se počasi širi med ljubitelje knjig. To so najbolj pričakovane knjige 2020. Naročite si jih že v prednaročilu. Pohitite!

Katere so najbolj pričakovane knjige 2020, ki bodo podaljšale vaš bralni seznam? Kriminalke, romantične, hudomušne knjige, ki jih komaj čakate, bodo prišle v vaše roke in na knjižno polico že kmalu!

To so najbolj pričakovane knjige 2020

Anna Wiener, Uncanny Valley

Ste se kdaj spraševali, kako je delati v velikem tehnološkem start up podjetju? V knjigi so razkrite dobre, slabe, nenavadne stvari. Knjiga je izšla 14. januarja 2020.

Alexis Schaitkin, Saint X

Napeta in ganljiva zgodba se dogaja na izmišljenem karibskem otoku, kjer umorijo študentko. Njena sestra Claire postane obsedena z iskanjem resnice. Ob tem spozna obtoženega, a oproščenega za umor sestre, Cliva. Med njima se razvije močna vez. Je res on morilec? Knjiga naj bi izšla 18. februarja 2020.

Aravind Adiga, Amnesty

Zgodba o beguncu s Šrilanke, ki nezakonito dela v Avstraliji po zavrnitvi vizuma. Ko odkrije dokaze o nekem kaznivem dejanju, se mora odločiti, ali obvestiti policijo in tvegati deportacijo ali dokaz zadržati pri sebi in s tem pustiti morilca na prostosti? Knjiga naj bi izšla 20. februarja 2020.

Samantha Irby, Wow, No Thank You

Potrebujete malce smeha? Knjiga je polna hudomušnih esejev iz resničnega življenja štiridesetletnice. Včasih se je lahko takoj po službi preoblekla, se naličila in odšla na zabavo. Zdaj pa v in na sebi raje išče pomanjkljivosti. Knjiga naj bi izšla 31. marca 2020.

Marie Kondo in Scott Sonenshein, Joy at Work: Organizing Your Professional Life

Kako se lahko bolje osredotočite na tisto, kar je pomembno pri delu? Kako bolje organizirati delo na delovnem mestu? Kako naj bi bila urejena delovna miza? Kako urediti spletno pošto? Če želite, da boste uživali v organizaciji svojega dela in časa, je knjiga prava izbira za vas. Knjiga naj bi izšla 7. aprila 2020.

Elizabeth Kay, Seven Lies

Kaj je majhna laž med prijatelji? Zgodba o ženskem prijateljstvu se začne z majhno lažjo, ki se nadaljuje s še več lažmi. A resnica vedno najde pot! Knjiga naj bi izšla 16. aprila 2020.

Tola Rotimi Abraham, Black Sunday

Zgodba spremlja mirno življenje dvojčic med odraščanjem v mestu Lagos v Nigeriji. Dokler se njuni straši ne ločijo in pristaneta pri babici, kjer sta prepuščeni sami sebi. Knjiga naj bi izšla 7. maja 2020.

Katherine St. John, The Lion’s Den

Belle najboljša prijateljica povabi na jahto njenega fanta milijarderja. A sanjske počitnice se spremenijo v zapor, in edini izhod, da ostane živa, je molk. Skrivnost ne sme oditi z ladje. Knjiga naj bi izšla 19. maja 2020.

Josh Roberts, The Witches of Willow Cove

13-letna Abby odkrije, da so ona in nekaj njenih sošolcev potomci čarovnic, ki so jim sodili v preteklosti. Komu naj zaupa? Zdi se, da vsaka odrasla oseba v sebi nosi skrivnost. Knjiga naj bi izšla 26. maja 2020.

Anthony Bourdain in Laurie Woolever, World Travel: An Irreverent Guide

Knjiga je napisana v njegov spomin, saj je med pisanjem zadnje knjige umrl. V njej bodo predstavljene njegove najljubše stvari, mesta, glasba, eseji itd. Knjiga naj bi izšla 13. oktobra 2020.


Screen Shot 2020-02-06 at 13.30.07 copy1 Festival Fabula 2020: 18. festival Literature sveta EOYB_20191126_article-hero_1200x564_v1b Bill Gates za začetek leta 2020 priporoča teh 5 knjig! MOTIVACIJSKE KNJIGE 20 za 2020: motivacijske knjige, ob katerih bomo dobili krila knjige2019 To so najboljše knjige leta 2019 · ·