Mercedes-AMG in Cigarette Racing (2020): valove reže s hitrostjo 129 kilometrov na uro

Zadnje sodelovanje med znamkama Mercedes-AMG in Cigarette Racing je že 12. zapovrstjo, tokrat pa niso pripravili le luksuznega plovila, temveč tudi čisto edinstven G-Wagon. Tako gliser kot germanski mogočnež si delita enaka oblikovna načela: visoko zmogljivost, razkošnost in ekskluzivnost.

Gliser Tirranna AMG Edition je popolno ravnotežje med luksuzno jahto in med visokozmogljivim gliserjem. Pri oblikovanju so upoštevali vsako podrobnost: od lahke konstrukcije do zmanjšanja navpičnega težišča, kar omogoča boljšo vodljivost. Elementi, kot sta krmno zrcalo in streha, so iz ogljikovih vlaken, trup in paluba pa sta iz kompozitnega laminata. Rezultat je vodno plovilo z izjemno okretnostjo, ki je dodatno izboljšano zaradi žirostabilizatorja, ki do 80 odstotkov zmanjša nagibanje v nemirnih vodah. Tukaj je seveda še šest prisilno polnjenih 4,6-litrskih motorjev V8, ki skupno proizvedejo kar 2.737 KM (2.013 kW) moči, zaradi česar lahko gliser na vodi doseže hitrost tudi 129 km/h.

Tirranna AMG Edition
Tirranna AMG Edition

Njegova zunanjost je obarvana v črno kovinsko barvo, krasijo jo zlati AMG-jevi diamantni vzorci. Notranjost, ki lahko sprejme do 26 ljudi, je odeta v bež in temno modre barvne tone. V spodnjem delu je velik kavč s kabinetom, v katerem se skrivajo še hladilnik, dodatna shramba in televizija. Od tam se podamo v spalnico z udobno posteljo in kopalnico. Ne smemo pozabiti niti na poletno kuhinjo z žarom, umivalnikom, postajo za pripravo hrane in shrambo za večerjo na prostem.

Tirranna AMG Edition
Tirranna AMG Edition

Kot že omenjeno, je bil ob tem ustvarjen tudi edinstven Mercedes-AMG G 63 Cigarette. Ta si z gliserjem deli enaka oblikovna načela. Ima 4-litrski V8 biturbo motor, ki v kombinaciji s štirikolesnim pogonom proizvede 585 KM. Ekskluzivnost je vidna tako rekoč povsod, od zunanjosti do notranjosti avtomobila. Podobno kot gliser je tudi G 63 Cigarette odet v črno in zlato, prav tako njegova nova 22-palčna kovana platišča. Maska avtomobila se blešči v temnem kromu, podobo pa dopolnjujeta stranski stopnici v matirani črni barvi in “bull bar”. Notranjost je v usnju napa, prav tako v bež in temno modri barvi, volan pa je iz ogljikovih vlaken.

Galerija: Mercedes-AMG in Cigarette Racing (2020)

Dodatne Informacije

Več informacij:
daimler.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!