Trinity je vaša osebna vetrna elektrrna.
V zraku · tehnologija

Vetrne elektrarne, ki pretvarjajo kinetično energijo vetra v druge vrste energije so super. A sodobni mlini na veter so žal še vedno precej veliki. Trinity pa je drugačen, saj se zloži v majhen cilinder. Gre namreč za prenosno vetrno turbino s tremi lopaticami (od tu ime) uporabno tudi pri najmanjši sapici (veter mora pihati s hitrostjo vsaj 6,4 km/h). Je vodoodporna in z baterijo, ki lahko hrani energijo. Prihaja v različnih velikostih od takšne, ki jo lahko pospravite na žep, do takšne za na streho avtodoma ali na vrt pred hišo.

Trinity je prva zares prava prenosna vetrna elektrarna na svetu, s katero pa lahko napajate ne samo mobilne naprave (polni vse kar ima USB priklop), ampak tudi dom ali električni avto. Seveda najmanjša, ki tehta vsega 680 gramov, ne zmore vsega tega, a Trinity prihaja z različno močnimi generatorji (50, 400, 1000 ali 2500-vatnim) in litij-ionskimi baterijami (s kapaciteto od 7500 do 300 tisoč mAh). To pomeni, da je tudi manjšanja turbina zmožna iPhone 6 napolniti od 3 do 4-krat, predno sama potrebuje obrok energije (vetrne ali električne).

PREBERITE ŠE: CyberPower Trinity – nenavaden trikraki igračarski računalnik

Trinity se zloži v cilinder, v aktivnem stanju pa jo krasijo trije cvetovi (beri lopatice), ki lovijo veter za proizvajanje najbolj čiste oblike električne energije. Stoji na treh nogicah/nogah, ki se razprejo, da žepna vetrna elektrarna stoji kot tripod. Ko jo zložimo, služijo kot varnostne zaklopke za krilca. Trinity lahko prednaročite na Kickstarterju, kjer izdelek z levo roko opravil s finančnim ciljem, saj ga je presegel v pičlih 24 urah.

Trinity je vaša osebna vetrna elektrrna.Odpri galerijo

DSC_4982d Slovenci na Kickstarterju Wrio je satovnata zaslonska tipkovnica Wrio – zaslonska tipkovnica, ki bo revolucionirala način kako tipkamo Periferne naprave iz bambusa ECOmp – lesene periferne naprave, ki nastajajo v Sloveniji StarCraft II: Legacy of the Void StarCraft II: Legacy of the Void – zaključno poglavje ene najboljših strateških iger vseh časov · ·