fbpx

Modularni robotski vrtnar, ki počne prav vse okoli hiše

Foto: Yarbo

Vzdrževanje dvorišča hiše in trate vključuje ogromno vašega osebnega časa. Napredek v tehnologiji sedaj spreminja to, saj na trg prihaja vse več pametnih sistemov za nego trate, vrtov in dvorišč. Najnovejši med njimi je Yarbo Yard Maintenance Robot System vse v enem. Od kosilnice, pometača listja, do snešnega pluga. Seveda ga poganja umetna inteligenca.

Medtem ko pametne kosilnice niso nič novega, Yarbo uspe dvigniti lestvico s popolnim in visoko modularnim sistemom za nego trate in okolice vaše hiše. Celoten sistem, poganja električni motor z visokim navorom in je opremljen z gumijasto gosenico, ki lahko prečka skoraj vsak teren in se povzpne na pobočja do 68 stopinj naklona, temelji na tako imenovanem Yarbo Bodyju – modularni glavni napravi, ki lahko združiti z različnimi moduli. Seveda je na voljo kosilnica, modul snežne freze, modul puhalnka za odpihovanje listja.

Poleg tria primarnih modulov ponuja Yarbo tudi vrsto drugih izbirnih dodatkov, kot je vlečna kljuka, ki omogoča, da karoserija Yarbo vleče čistilnik, valjar za trato, čistilec trate, voziček za smeti. Poleg pametnega zaznavanja ovir sistem ponuja tudi večconsko upravljanje, ki uporabniku omogoča programiranje poti z območji prepovedi. Sistem Yarbo, ki uporablja povezljivost 4G LTE , ima tudi vgrajeno zaščito proti kraji in se prodaja z bazno postajo RTK in priklopno postajo, na katero se lahko pametni pripomoček za trate samodejno vrne, ko je čas za ponovno polnjenje.

Foto: Yarbo
Ker je že več kot 40-krat presegel cilj financiranja, je Yarbo All-In-One Yard Maintenance Robot System trenutno na voljo na Kickstarterju s cenami od 2.599 $ za Yarbo Lawn Moder M1, dobave pa naj bi se začele maja 2023.

Dodatne Informacije

kickstarter.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.