maxresdefault1
Kulturni izbor · film

Po kom so slavne osebnosti podedovale svoj talent? Po starših, seveda. V Hollywoodu je tako več slavnih staršev, kot bi si lahko predstavljali, a zvezdniki včasih o tem neradi govorijo.

Kdo so slavni starši in slavni potomci, za katere še najbrž ne veste?

Nena von Schlebrügge, mama Ume Thurman

Le malo ljudi ve, da je mama Ume Thurman znana in priljubljena. Nena je bila rojena v plemiški družini in imela titulo baronese. Konec 50. let prejšnjega stoletja se je preselila v London in pritegnila veliko pozornosti. Želeli so jo na naslovnici revije Vogue in drugih revij, želeli so, da sodeluje v različnih oglasih … Nekateri so prepričani, da je bila Nena tudi muza Salvadorja Dalija. Leta 1965 se je poročila z zelo neobičajnim Robertom Thurmanom. Ta je bil prvi Američan, ki je postal budističnih menih. Imela sta štiri otroke, med njimi Umo. Vsak otrok je dobil ime, povezano z budizmom. Danes ima Nena 78 let in dela kot manager tibetanskega medicinskega centra ter psihoterapevtka.

Blythe Danner, mama Gwyneth Paltrow

Blythe je začela svojo igralsko kariero v gledališču, kasneje se je začela pojavljati na TV-ju (v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja je igrala v številnih serijah). Zaigrala je tudi v filmu Woodyja Allena, Možje in žene, moderni gledalci pa jo verjetno poznajo iz filma Njeni tastari. Danes ima 76 let in se še vedno pojavlja v filmih na serijah.

Jon Voight, oče Angeline Jolie

Oče Angeline Jolie je znan holivudski igralec Jon Voight, ki je v svoji karieri osvojil več nagrad: oskarja, zlati globus in bafto. Njegova kariera je bila na vrhucu v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja, igral je v filmih, kot so Polnočni kavboj, Vojakova vrnitev, Vročina in mnogih drugih.

Ingrid Bergman, mama Isabelle Rossellini

Isabella Rossellini ni samo znana igralka, manekenka in bivša žena Martina Scorseseja, ampak je tudi hči zelo znanih ljudih iz filmskega sveta: igralke Ingrid Bergman in italijanskega režiserja Roberta Rossellinija. Njuna romantična zgodba je bila v Hollywoodu pravi hit: ko sta se namreč spoznala, je bil vsak od njiju poročen. Ena izmed največji vlog Ingrid Bergman je bila zagotovo v kultni Casablanci. Za svoje delo je prejela 3 oskarje in velja za eno najuspešnejših igralk vseh časov.

the-lion-king-2019-official-trailer (1) Julijski filmski maraton: 4 top filmi, ki prihajajo v kina po Sloveniji 64406554_1725892730780532_3726196790014246912_o Film pod zvezdami 2019: filmski večeri na prostem TOP 10: najboljši Marvelovi filmi vseh časov! TOP 10: najboljši Marvelovi filmi vseh časov! Talenti v belem 4 najbolj gledane ženske serije na svetu: od teh junakij smo se veliko naučile