Dokumentarni filmi o slavnih, ki bi si jih morali ogledati

Zadnjič posodobljeno: :

Od Framing Britney Spears do Homecoming: A Film by Beyoncé - to so dokumentarni filmi o slavnih, ki bi si jih morali ogledati.

Te dni ves svet vre od novic, da se je pojavil dokumentarni film o slavni glasbenici Britney Spears. Mnogi med nami smo odraščali ob njeni glasbi in jo spremljali na poti do slave, prav tako pa smo bili priča njenemu javnemu zlomu, pa če smo to želeli ali ne. Za filmom stoji znameniti New York Times, gledanost pa mu iz dneva v dan bliskovito narašča. Ta kontroverzni dokumentarec govori o življenju in karieri Britney Spears – od njenega “vzpona do zvezd”, do njenega propada v javnosti, pa tudi o poznejšem skrbništvu njenega očeta nad njenim celotnim življenjem in financami. Vsekakor bomo o tem filmu napisali kak stavek več v spodnjih vrsticah, in če vas na splošno zanimajo dokumentarni filmi o življenju zvezdnikov, imamo za vas še nekaj odličnih predlogov. To so dokumentarni filmi o glasbenih in športnih legendah, od katerih so nekateri še vedno aktivni, drugi pa že dolgo ne. Vsekakor so poučni in zelo zanimivi ter vam bodo dali nekaj več znanja o slavnih.

Framing Britney Spears (2021)

Odkar je izšel, ta dokumentarni film pretresa javnost. V zadnjih letih se je veliko govorilo o krivici, ki je bila povzročena Britney – ki je bila še kot zelo mlada na silo potisnjena v svet šovbiznisa in ki bi morala biti do konca življenja popolna “ameriška ljubljenka”, kar je seveda nemogoče, čeprav je dolgo delovalo, da je res tako. Po javnem propadu leta 2007 pa nam je vsem postalo jasno, da je nekaj zelo narobe in celotna drama se tukaj še ni končala. Danes je v središču pozornosti dejstvo, da je od tistega usodnega leta 2007 Britneyjin zakoniti skrbnik njen oče, kar je vse bolj sumljivo. Več o tem lahko izveste prav v dokumentarnem filmu Framing Britney Spears. Če ste del gibanja #freebritney, ga nikar ne zamudite! Ker se dokumentarec trenutno predvaja le v ZDA in Veliki Britaniji, ga lahko na Hulu ali Now TV predvajate s pomočjo VPN-ja.

Amy (2015)

Dokumentarni film o Amy Winehouse, slavni glasbenici, ki je umrla zaradi prevelikega odmerka, je zagotovo eden najbolj bolečih in čustvenih dokumentarcev, ki si jih boste ogledali. Zadnji koncert, ki ga je kdajkoli izvedla, je Amy izvedla v Beogradu – in vsi oboževalci, ki so bili na njem, so bili videti, kot da bi lahko slutili, da se dogaja nekaj slabega in da je mogoč žalosten konec. Ta film vam bo pokazal, s katerimi demoni se je Amy v življenju borila in kateri so, na žalost, na koncu zmagali. Dokumentarec si lahko ogledate na Netflixu.

Tiger (2021)

 

Slavni igralec golfa in svetovni prvak Tiger Woods je imel burno zgodovino. Uspelo mu je priti med zvezde, nato je zaradi škandalov, povezanih z nezvestobo in vožnjo pod vplivom alkohola strmo padel, kljub temu pa se mu je uspelo vrniti v velikem slogu. Ta dokumentarec vam bo pokazal svetle, a tudi temne plati priljubljenosti, ki so lahko opojne, a tudi zavajajoče. V bistvu je zelo preprosto obsoditi napake nekoga, ko jih pogledamo zgolj s strani, in prav zato obstajajo takšni dokumentarci – da nam pokažejo, kako je bilo vse skupaj videti v zakulisju. Dokumentarni film si lahko ogledate na HBO GO.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry (2021)

Mlado glasbenico Billie Eilish bi lahko celo poimenovali Britney nove generacije, in ker vsi vemo, da njeno življenje ni bilo niti približno tako popolno, kot se je zdelo, nam je skozi glavo švignila misel, kako je v resnici biti Billie. Billie je bila vedno zelo odprta glede svojega duševnega zdravja in tega, kako se počuti, v tem dokumentarnem filmu pa nam razkriva, kako je bilo videti njeno burno življenje v času, ko je njena priljubljenost vrtoglavo hitro naraščala. Dokumentarec si lahko ogledate na Apple TV+ od 26. februarja dalje.

Gaga: Five Foot Two (2017)

 

Še ena glasbenica, katere življenje je bilo burno, a je njen talent in unikat preživel, je Lady Gaga. Ta dokumentarec govori o njenem življenju pred glasbenim uspehom in po njem. Gaga je dlje časa skrivala pretresljive podrobnosti iz svojega življenja, ki so kasneje vplivale na njeno fizično in duševno zdravje – potem, ko pa je veliko delala na sebi, pa se je odločila, da bo o njih odkrito spregovorila. Bravo za neverjeten pogum in film, ki si ga je vsekakor vredno ogledati. Na ogled je na Netflixu.

Homecoming: A Film by Beyoncé (2019)

In seveda mora biti na seznamu dokumentarnih filmov o zvezdnikih tudi tisti o slavni megazvezdnici Beyoncé, ki ji uspe biti neverjetno uspešna ženska, pa tudi žena in mati treh otrok. Čeprav je v javnosti vedno videti močna in stabilna, boste v tem filmu odkrili, kaj stoji za fasado močne ženske v šovbiznisu. Dokumentarec si lahko ogledate na Netflixu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zlati globusi 2021: kdo so zmagovalci 78. zlatih globusov?