Ta veličastna hiška sredi oceana je sinonim za pobeg in “izoliranost”

Foto: Thilina Liyanage/Behance
Zadnjič posodobljeno: :

Ko imaš vsega dovolj ... greš sem!

Eden največjih plusov, ko se odločimo za pobeg v hiško na samem – bodisi na počitnice, bodisi kot primarno prebivališče – je izolacija in svoboda pred civilizacijskimi stresi in, kar je še pomembneje, hudobnimi sosedi. No, digitalni umetnik Thilina Liyanage je ta koncept z Ocean Cabin popeljal do skrajnosti.

Ocean Cabin
Foto: Thilina Liyanage/Behance

Za tem arhitekturnim čudom se skriva marsikaj. Za začetek ima nenavadno piramidno silhueto, ki spominja na hiške, ki jih boste najverjetneje videli v gorah. Vendar pa je hiška še dodatno povišana (stoji na kolih), čeprav že sama po sebi stoji na vrhu že tako nestabilnega opazovališča. Nazadnje, kombinacija panoramskega okna in postavitve na obali obljublja nekaj čudovitih razgledov, zlasti kadar voda pokaže vso svojo moč.

Ocean Cabin
Foto: Thilina Liyanage/Behance

Na žalost je ta hiška za zdaj še koncept, vendar upamo, da ima nekdo pogum, da bi zgradil nekaj tako drznega in impresivnega – in zmožnost izslediti skalo, ki je dovolj velika in stabilna za temelj.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!