shutterstock_693469768
V zraku · buzz buzz

Ta evropska država je za turiste v japonkah pripravila finančno kazen. Zakaj?

Cinque Terre je ime pokrajine na severozahodni obali Ligurskega morja v Italiji, ki zajema pet slikovitih mestec, ki so nastala na skalnati, strmi klifni obali.

Tamkajšnje gorske reševalne enote so v zadnjih letih morale velikokrat posredovati ob nezgodah, ki so se pripetile na zavitih in ozkih poteh, ki povezujejo mesteca. Izkazalo se je, da je relief na tem območju prezahteven za neprimerno opremljene turiste. V želji, da se število takšnih nesreč zmanjša, so mestne oblasti uvedle prav posebno pravilo.

Ljudem, ki bodo ob sprehodu po nevarnih poteh opaženi z lahkotno poletno obutvijo, kot so denimo japonke, sandali ali celo čevlji s peto, bodo naložene globe v višini od 50 do 2500 evrov.

Odgovorni bodo v letošnjem letu sprožili obsežno kampanjo, s katero želijo obiskovalce seznaniti s pomenom primerne opreme za pohodništvo. Kazni bodo začeli deliti šele po tem, ko bo ta zaključena.

Patrizio Scarpellini, vodja narodnega parka Cinque Terre, dodaja, da turisti ob obisku Cinque Terre menijo, da so prišli brezskrbno uživati na morsko obalo. Temu ni tako, saj poti nad vasicami niso podobne obalnim, pač pa gorskim potem.


V katerih državah imajo moški in ženske enake pravice? V samo šestih držav na svetu imajo moški in ženske enake pravice shutterstock_326718836 Kako 21. marca do brezplačne kave? shutterstock_526695901 To je najbolj priljubljena hrana na svetu hero_As-Good-As-It-Gets-image 5 najpogostejših znakov, da je nekdo narcis ·