V tej evropski državi te za nošenje japonk čaka finančna kazen

Ta evropska država je za turiste v japonkah pripravila finančno kazen. Zakaj?

Cinque Terre je ime pokrajine na severozahodni obali Ligurskega morja v Italiji, ki zajema pet slikovitih mestec, ki so nastala na skalnati, strmi klifni obali.

Tamkajšnje gorske reševalne enote so v zadnjih letih morale velikokrat posredovati ob nezgodah, ki so se pripetile na zavitih in ozkih poteh, ki povezujejo mesteca. Izkazalo se je, da je relief na tem območju prezahteven za neprimerno opremljene turiste. V želji, da se število takšnih nesreč zmanjša, so mestne oblasti uvedle prav posebno pravilo.

Gorske poti nad vasicami pokrajine Cinque Terre skrivajo veliko nevarnosti.
Gorske poti nad vasicami pokrajine Cinque Terre skrivajo veliko nevarnosti.

Ljudem, ki bodo ob sprehodu po nevarnih poteh opaženi z lahkotno poletno obutvijo, kot so denimo japonke, sandali ali celo čevlji s peto, bodo naložene globe v višini od 50 do 2500 evrov.

Japonke niso primerna obutev za pohodništvo.
Japonke niso primerna obutev za pohodništvo.

Odgovorni bodo v letošnjem letu sprožili obsežno kampanjo, s katero želijo obiskovalce seznaniti s pomenom primerne opreme za pohodništvo. Kazni bodo začeli deliti šele po tem, ko bo ta zaključena.

Patrizio Scarpellini, vodja narodnega parka Cinque Terre, dodaja, da turisti ob obisku Cinque Terre menijo, da so prišli brezskrbno uživati na morsko obalo. Temu ni tako, saj poti nad vasicami niso podobne obalnim, pač pa gorskim potem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 skrivnosti svetovno znanih znamenitosti, ki jih 90 odstotkov ljudi ne pozna!