iPad Air in iPad mini (2019): prenovljeni tablici obljubljata veliko

iPad Air in iPad mini: prenovljeni tablici obljubljata veliko

Apple je prenovil svoj iPad Air in zmogljivi iPad mini, za katerega smo se bali, da se bo poslovil – obe tablici prinašata nekaj novosti, njihova zunanjost pa je ostala ista.

Apple je razširil svojo družino tablic iPad z novim modelom Air – pred leti je že uporabljal to ime, ga upokojil, zdaj pa obudil z napravo z 10,5-palčnim zaslonom z ločljivostjo 2224 x 1668 in podporo za tehnologijo True Tone, ki samodejno prilagaja barvno temperaturo.

Diagonala prenovljene tablice iPad Air je tako za skoraj palec večja kot pri običajnem iPadu. Dodali so ji podporo za pisalo Apple Pencil (prve generacije) in pametno magnetno tipkovnico – tako je novi iPad Air že skoraj Pro.

Novi iPad Air prinaša pomembno novost tudi na področju procesorja, in sicer je ta A12 Bionic, ki poganja aktualno generacijo iPhonov. Vgrajenega prostora za podatke bo 64 ali 256 GB, na žalost pa izbira barv ni pretirano zanimiva, izbirati bo mogoče med srebrno, sivo in zlato. Cene se bodo začele pri 550 evrih.

Prenovljena tablica iPad Air
Prenovljena tablica iPad Air

Osvežen je tudi iPad mini, ki ima prav tako procesor A12 Bionic in podporo za pisalo, njegova oblika in zaslon (7,9 palcev) pa ostajata enaka. Za najmanj 450 evrov ne bo poceni, a vsaj ostaja v ponudbi za ljubitelje majhnih in simpatičnih tablic, čeprav je že kazalo, da jih bodo povsem nadomestili telefoni.

iPad mini
iPad mini

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Airpeak: Sony bo izdeloval drone za video produkcijo