Volkswagen T-Cross
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen T-Cross meri v dolžino 4,11 metra in je narejen na Volkswagnovi kompaktni platformi A0 MBQ, na kateri so narejeni tudi Volkswagen Polo, Audi A1, SEAT Ibiza in križanec SEAT Arona. Za T-Crossa bi mirne vesti lahko rekli, da gre za pomanjšano različico Volkswagen T-Roca.

“Baby” T-Roc oziroma Volkswagen T-Cross bo imel na začetku prodaje na voljo litrski turbobencinski motor s 94 konjskimi močmi (70 kW) ali 113 konjskimi močmi (85 kW). Poleg tega bo na voljo še 1,6-litrski turbodizelski motor s 94 konjskimi močmi. Malce pozneje se bo motorni paleti pridružil še 1,5-litrski 4-valjni tubobencinar s 148 konjskimi močmi (110 kW). Odvisno od motorja bo imel T-Cross na voljo 5- ali 6-stopenjski ročni in samodejni 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik. Vsi T-Crossi bodo imeli pogon na prednji kolesni par.

Volkswagen T-Cross bo imel na voljo do 385 do 455 litrov prtljažnega prostora glede na položaj zadnje klopi, ki jo lahko premikamo naprej in nazaj za 14 centimetrov. Če zadnjo klop podremo, bomo imeli na voljo 1.281 litrov prtljažnega prostora. Če to še ne bo dovolj, si lahko za doplačilo omislite še zložljiv sovoznikov sedež. Čeprav bo Volkswagen T-Cross v osnovi bolj preprost križanec, ga bomo lahko nadgradili z digitalnimi merilniki, 8-palčnim zaslonom, aktivnim tempomatom, LED- žarometi in  zvočnim sistemom Beats. Volkswagen T-Cross bo obogatil ponudbo križancev in ponudil kompaktno rešitev za mestno gnečo. Poleg tega je to le Volkswagen in glede na izkušnje z njegovim večjim bratom bo tudi T-Cross hitro postal izredno priljubljen.

Galerija slik: Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-CrossOdpri galerijo

Audi R8 Novi Audi R8: še bolj oster, še bolj strupen Suzuki Vitara Novi Suzuki Vitara: omembe vredna prenova Bugatti Chiron 4X4 Concept Bugatti Chiron 4X4 Concept: ko superšportnik zamenja asfalt za makadam 53-multistrada-1260-enduro_uc68179_mid_biggalleryimage Ducati Multistrada 1260 Enduro: Ducati za avanture po brezpotjih · · · ·