Volkswagen Touareg
Utrip mesta · mobilno

Leta 2002 je na ceste pripeljal prvi Volkswagen Touareg, ki je takrat predstavljal enega izmed pionirjev v SUV-razredu. Leta 2018 si je Touareg začrtal nov cilj, saj je postal najprestižnejši in hkrati najmodernejši med Volkswagni. Najnovejši Touareg je poln tehnologije, luksuznih materialov in naprednih asistenčnih sistemov.

Novi Volkswagen Touareg je zrasel in zaradi lažje zasnove tudi shujšal. Zaradi tega boste v njem našli za 113 litrov več prtljažnega prostora. Tega je na voljo za 810 litrov, vzdolžno premikajoči se zadnji sedeži pa poskrbijo za izdaten prostor za noge in kolena. Touareg bo na voljo v več različicah, med katerimi bosta Elegance in Atmosphere za tiste, ki si želijo več elegance in udobja, oprema R-Line pa bo na voljo posameznikom, ki se navdušujejo nad športnim dizajnom in temu primerno bolj športno notranjostjo. Če niste pretiran ljubitelji kroma, vas bo razveselila novica, da si lahko Touarega omislite s temnim paketom, ki kromirane dele nadomešča s črnimi.

Notranjost ne samo, da ima na voljo prestižne materiale, kot sta les in brušena kovina, temveč je skorajda popolnoma digitalizirana v obliki intuitivnega zaslona na dotik. Pred voznikom imamo digitalne merilnike v velikosti 12,3 palca in poleg njega osrednji zaslon v velikosti 15 palcev, prek katerega upravljamo s klimatsko napravo, navigacijo, radiem in ostalimi nastavitvami. Touareg ima serijsko nameščene LED-žaromete, ki jih lahko nadgradimo z matričnimi LED-žarometi, med ostalo tehnologijo pa najdemo še zračno vzmetenje, 4-kolesno krmiljenje, aktivni elektromehanski stabilizator nagiba in kopico asistenčnih sistemov.

Novi Volkswagen Touareg je na voljo z dvema dizelskima 6-valjnikoma s 3 litri prostornine. Prvi bo imel 231 konjskih moči, drugi pa 286 konjskih moči. Bencinski 6-valjni motor bo ponujal 340 konjskih moči, pozneje pa se bo pridružil še dizelski 4-litrski 8-valjnik s 421 konjskimi močmi. Pri nas bo Volkswagen Touareg na voljo od 59.757 evrov dalje.

Galerija slik: Volkswagen Touareg

Volkswagen TouaregOdpri galerijo
Porsche 911 Speedster Concept Porsche 911 Speedster Concept: takšna kul ogledala bi si želeli tudi na našem avtomobilu RemetzCar Shooting Brake RemetzCar Shooting Brake: Tesla S v karavanski obliki Spin-Car-Buying-App-2 SPIN: aplikacij za nakup avtomobila, in to brez stresa! Peugeot 508 SW Peugeot 508 SW: po limuzini še karavanska različica zapeljivega Peugeota 508 · · ·