Volvo 360c
Utrip mesta · mobilno

Volvo je predstavil njihov popolnoma avtonomni konceptni avtomobila. Volvo 360c bo celo tako avtonomen, da voznik niti ne bo imel možnosti vplivati na vožnjo, saj ne bo imel na voljo volana ali stopalk. 360c se lahko pohvali še s prilagodljivo notranjostjo in poslanstvom, ki bi lahko nadomestilo kratkotrajne lete.

Volvo 360c si predstavlja avtonomnost na malce drugačen način. Ne zgolj za prevoz potnikov po mestu, temveč za daljše poti, iz predmestij v mestna središča ali iz mest v druga mesta. Po tem razmišljanju, bi se lahko poslovneži in posamezniki odpovedali letom v kraje, ki so od nas oddaljeni med 400 in 500 kilometri. Namesto letenja bi se prepustili Volvu 360c in na cilj prišli prav tako spočiti kot z letalom, če ne celo še bolj.

Tudi letenje ima svoje slabe strani, saj je nakup karte zgolj začetek. Nato sledi še prihod na letališče, varnostna kontrola in čakanje na let. Po pristanku morebitna ponovna kontrola in čakanje na prtljago. Celotnemu dolgotrajnemu postopku se bo mogoče odpovedati, saj Volvo 360c ponuja prilagodljivo notranjost, kar pomeni, da si lahko v njen zamislite posteljo in praktično prespite celotno pot od doma do želenega cilja. Na cilju boste tako še bolj spočiti, saj vas zaradi avtonomnosti vožnja ne bo prav nič utrudila.

Ali je vse to mogoče, je v tem trenutku težko vedeti. Nimamo podatkov o Volvovi hitrosti in po stopnji avtonomije lahko sklepamo, da bo takrat večina avtomobilov že avtonomnih in bo s tem omogočeno hitrejše potovanje. Gre le za abstraktni koncept in za idejo, kakšna bi lahko bila alternativa kratkim letom. Ravno tu se pokaže prednost prilagodljive notranjosti, ki jo lahko opremimo kot pisarno in imamo sestanke že na poti, ali kot spalnico, da pridemo na cilj spočiti. Volvo ni prvi izdelovalec avtomobilov, ki bi predstavil avtonomni koncept, je pa zagotovo prvi, ki išče alternativo kratkim poletom.

Galerija slik – Volvo 360c

Volvo 360cOdpri galerijo

Stark Drive Mini Stark Drive Mini: zložljivo električno kolo, ki si ga resnično lahko privoščiš Abarth 595 Abarth 595: najbolj športna različica Fiata 500 ezgif.com-webp-to-jpg Romotow: futuristična počitniška prikolica se odpre kot švicarski nož Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC Mercedes-Benz EQC: tudi Mercedes po novem 100-odstotno na elektriko · · ·