waterlovt-facilities
Utrip mesta · arhitektura

Waterlovt – plavajoča hiša – prihaja z Nizozemske, kjer je tradicija gradnje hiš na vodi vtkana v epigenezo mojstrov in inženirjev. Voda je namreč neizpodbitno dejstvo tamkajšnje narave, proti kateri se tako ali drugače uspešno borijo. Zakaj tega znanja ne bi uporabili tudi za ustvarjanje čudovitega ambienta kar na vodi?!

Četudi bi Waterlovt postavili na kopnem, bi vsekakor izpadel veličastno, ko pa ga postavimo v vodo, dobimo romantiko bivanja v popolnoma netipičnem okolju. Si predstavljate, da se prebujate na reki. Da je dinamika pogleda skozi okno lahko danes takšna, drugič drugačna.

Waterlovt se začne pri ideji bivanja na vodi, ki ima mnoge prednosti, in nadaljuje v domu, ki je popolnoma samozadosten v vseh pogledih. Jeklena konstrukcija, ki jo obdajajo les in veliko stekla, je namreč v vseh pogledih tehnološki presežek. Električno energijo boste pridobivali iz sončnih kolektorjev ter mikroelektrarn na podvodnem delu trupa. Voda boste črpali kar iz reke in jo s filtri očistili, da bo uporabna in pitna. Seveda je dom, ki ga ponuja Waterlovt, pameten in popolnoma avtomatiziran. Na voljo je v različnih velikostih. Od 90 do 240 kvadratnih metrov.

Odpri galerijo
Življenje leta 2045 Tako bomo živeli leta 2045 – življenje čez 30 let PhotoGraphic - fotografije arhitekture za perfekcioniste PhotoGraphic – fotografije arhitekture s popolno kompozicijo Mikroinštalacije - urbano pohištvo sredi Wroclawa Pol stoli, pol ležalniki, ki oživljajo pozabljene dele mesta Plavajoči pomol na jezeru  Iseo Plavajoči pomol na italijanskem jezeru Iseo nared za hojo po vodi