fbpx

WATERLOVT – luksuzna in samozadostna plavajoča hiša

Waterlovt – plavajoča hiša – prihaja z Nizozemske, kjer je tradicija gradnje hiš na vodi vtkana v epigenezo mojstrov in inženirjev. Voda je namreč neizpodbitno dejstvo tamkajšnje narave, proti kateri se tako ali drugače uspešno borijo. Zakaj tega znanja ne bi uporabili tudi za ustvarjanje čudovitega ambienta kar na vodi?!

Četudi bi Waterlovt postavili na kopnem, bi vsekakor izpadel veličastno, ko pa ga postavimo v vodo, dobimo romantiko bivanja v popolnoma netipičnem okolju. Si predstavljate, da se prebujate na reki. Da je dinamika pogleda skozi okno lahko danes takšna, drugič drugačna.

Hiša na vodi. Vsekakor romantičen konecpt!
Hiša na vodi. Vsekakor romantičen konecpt!

Waterlovt se začne pri ideji bivanja na vodi, ki ima mnoge prednosti, in nadaljuje v domu, ki je popolnoma samozadosten v vseh pogledih. Jeklena konstrukcija, ki jo obdajajo les in veliko stekla, je namreč v vseh pogledih tehnološki presežek. Električno energijo boste pridobivali iz sončnih kolektorjev ter mikroelektrarn na podvodnem delu trupa. Voda boste črpali kar iz reke in jo s filtri očistili, da bo uporabna in pitna. Seveda je dom, ki ga ponuja Waterlovt, pameten in popolnoma avtomatiziran. Na voljo je v različnih velikostih. Od 90 do 240 kvadratnih metrov.

Dodatne Informacije

Infomat:
waterlovt.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!