fbpx

S kajakom po peščenih sipinah – je to nov šport?

S kajakom po peščenih sipinah puščave Namib

Kdo še rabi reke, ko pa imamo peščene sipine. Če bo svet ostal brez vode, vsaj ne bomo ostali brez enega vodnega športa. Kajakaštva. No, resda to ne bo več vodni šport, zato pa ne bomo prikrajšani za tovrstne užitke, kajti kajakaštvo ''na'' peščenih sipinah se zdi ravno tako razburljivo kot na (divjih) vodah. To nam je dokazal izkušeni kajakaš Eric Walter, ki mu niso tuji niti spusti prek najvišjih slapov na svetu. No, tokrat se je mudil v afriški puščavi Namib, kjer o vodi ni bilo ne duha ne sluha.

Da lahko na peščenih sipinah smučamo in bordamo kot na belih strminah verjetno že veste, gotovo pa ne veste, da se lahko po njih spuščamo tudi s kajakom in izvajamo manevre vredne spusta po deroči reki. To je dokazal izkušeni kajakaš Eric Walker, ki se je preganjal po peščenih sipinah afriške puščave Namib, ki se razteza na dva tisoč kilometrih vzdolž atlantske obale.

PREBERITE ŠE: 7 poletnih športnih aktivnosti za pare, ki vaju bodo še bolj povezale

Vožnja s kajakom po peščenih sipinah je ravno tako razburljiva in divja kot po divjih vodah.
Vožnja s kajakom po peščenih sipinah je ravno tako razburljiva in divja kot po divjih vodah.

Čeprav je Walker vajen deročih rek in divjih slapov, ga je Red Bull s skupino prijateljev poslal v kraje, kjer je voda zgolj v obliki fatamorgane. A izkušenega kajakaša to ni zmedlo, še manj pa ustavilo pri tem, da ne bi s svojim kajakom in vesli počel to, kar počne najbolje. Drsel po površini in izvaja divje manevre. Je kajakaštvo po peščenih sipinah nov šport?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.