shutterstock_1208549503
V zraku · buzz buzz

Če pogledamo naokoli, lahko vidimo, da imamo vse več možnosti za spolnost. Tabuji se počasi, a vztrajno razkrajajo, spolnost pred poroko je že dolgo časa nekaj povsem normalnega, celo zaželenega, preprostih načinov, kako priti do seksa, četudi nisi v zvezi, pa je vsak dan več. Kljub vsemu pa v zahodnem svetu obstaja »seksualna recesija«. In vprašanje, ki ostaja, je, zakaj se mladi manj predajajo spolnim užitkom?

Zakaj se mladi manj predajajo spolnim užitkom? Logično razmišljanje nam pravi, da to, pri vsej poplavi aplikacij, ki omogočajo preprost stik z drugim človekom, omiljenje tabujev pred prakticiranjem raznolikih spolnih praks ter možnosti izobraževanja in pogovora o spolnosti, skoraj ni možno. Kljub vsemu temu se ameriški najstniki in mladi odrasli manj predajajo spolnim užitkom. Od leta 1997 do leta 2017 je število srednješolcev v Ameriki, ki so spolno aktivni, padlo s 54 % na 40 %. Če to pomeni manj nezaželenih nosečnosti, več previdnosti pri izbiri spolnega partnerja ter vstop v seksualnost zaradi pravih razlogov, je takšen padec seksualno aktivnih najstnikov dobra novica. Vendar pa je resničen razlog za pomanjkanje spolnosti verjetno nekoliko bolj temačen in tudi posledice niso le dobre.

Eden izmed pomembnih razlogov, zakaj mladi manj seksajo, je, da velika večina mladih odraslih, mlajših od 35 let, nima partnerja/partnerke. Zelo verjetno je, da je recesija seksa le posledica epidemične nesposobnosti tvorjenja intimnih odnosov. Hiter tempo življenja in promoviranje takojšnje zadovoljitve potreb med drugim pripomoreta tudi k temu, da ljudje vedno manj znamo in želimo vlagati v odnose, ki pa so dolgoročno eden najpomembnejših dejavnikov sreče in navsezadnje zdravega življenja. Slednje je potrdila tudi slavna Harwardska študija, kjer so približno 70 let spremljali več posameznikov ter poskušali ugotoviti, kaj je ključ za dolgo in srečno življenje – odgovor je preprosto dovoljšnje število ljubečih, intimnih odnosov. Kaj je torej rešitev za vse te težave? Zagotovo več seksa, vendar takšnega, ki ima v svoje središču vsaj določeno mero intimnosti in povezanosti med dvema posameznikoma.


Znanstvenik odkriva, da čas sploh ne obstaja, ampak je doživetje, ki se dogaja v naši glavi. To, kar je znanstvenik odkril o času, bo spremenilo vaš pogled na svet shutterstock_764755417 Najlepša božična voščila in sporočila, ki jih najbrž še niste slišali LEGO-FORMA-00003 LEGO je predstavil kocke Lego, namenjene odraslim shutterstock_1116989954 To sta 2 najmodrejši astrološki znamenji, ki ju nikoli ne moreš zavesti · ·