Želiš zelo dolge nohte v kratkem času? Potrebuješ le 3 sestavine!
Utrip mesta · zdravje & lepota

Morda ne bodo tvoji nohti kot pri Cardi B, a bodo končno vsaj močni in boš lahko pozabila na cepljenje in lomljenje, ki ti je toliko let povzročalo preglavice.

Če tvoji nohti nikoli ne dosežejo dolžine, ki si jo videla na rokah deklet z družbenih omrežjih ali pri zvezdnicah (kot je CardiB), naj ti tako povemo, da le redka dekleta imajo to srečo, da jim nohti rastejo kot gobe po dežju!
Strokovnjaki pravijo, da obstajajo številni razlogi, zaradi katerih tvojih nohti ne rastejo, se lomijo, cepijo in so krhki.

  • Način, na katerega se prehranjuješ, lahko vpliva na hitrost rasti nohtov. Raznovrstna prehrana naj bi ojačala tvoje nohte in preprečila predvsem, da bi se lomili.
  • Sprijazni se z dejstvom, da boš morala opustiti navado griženja nohtov!
  • Pozorna bodi na to, katere odstranjevalce lakov uporabljaš! Nekateri namreč vsebujejo prevelike količine acetona, ki izsuši nohte, kar rezultira v cepljenju.
  • Tako kot morajo tvoji lasje počivati, morajo tudi nohti. Ne glede na to, koliko imaš rada lak, naj tvoji nohti kdaj tudi zadihajo. Vsaj nekaj dni v tednu.
  • Slaba kakovost laka je tudi lahko krivec za lomljenje nohtov. Laki vsebujejo skrite kemikalije.

Če tvoji nohti ne rastejo, se cepijo in lomijo, se rešitev za to ne skriva vedno v kozmetičnem salonu in manikuri. Tudi umetno narejeni nohti so škodljivi za tvoje naravne nohte, posebej če si skrb zanje zaupala neprofesionalnim osebam.

Kot smo že zgoraj napisali, številni dejavniki vplivajo na rast nohtov, kar pomeni, da boš morala narediti nekatere spremembe v svojem življenjskem slogu, da boš ČEZ NEKAJ ČASA videla rezultat. In pri tem ti lahko pomagajo tudi nekatere naravne sestavine, zaradi katerih bodo tvoji nohti rastli kot gobe po dežju. Pa postali bodo tudi močnejši in bolj zdravi!

Želiš zelo dolge nohte v kratkem času? Potrebuješ le 3 sestavine!

SESTAVINE

  • ½ šalčke pomarančnega soka
  • 1 strok mletega česna
  • ¼ šalčke oljčnega olja

POSTOPEK

V posodi dobro zmešaj pomarančni sok in česen. Pomoči nohte v nastalo zmes in počakaj 15 minut.
Preostalo zmes shrani in jo prestavi v hladilnik (tam jo lahko hraniš teden dni).
V drugo posodo vlij oljčno olje in pomoči nohte 10 minut.

Postopek ponavljaj dvakrat tedensko in boš verjetno videla rezultate. Tvoji nohti naj bi postali daljši, pa tudi močni in sijoči.

Kaj storiti, če stopiš na morskega ježka? Kaj storiti, če stopiš na morskega ježka? Ženske jih obožujejo: te frizure vse nosimo, a škodujejo našim lasem Ženske jih obožujejo: te frizure vse nosimo, a škodujejo našim lasem Ne ponavljaj istih napak: na ta mesta vedno pozabimo nanesti sončno kremo Ne ponavljaj istih napak: na ta mesta vedno pozabimo nanesti sončno kremo Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja! Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja! ·