Processed with VSCO with f2 preset
Utrip mesta · zdravje & lepota

Eden izmed najbolj krutih trikov, ki jih za nas pripravi življenje, je nedvomno ta, da je najokusnejša hrana po navadi tista, ki najbolj redi in tista, zaradi katere lahko zbolimo. A je nedavna raziskava pokazala nekaj šokantnih statističnih podatkov o eni izmed najljubših človeških razvad – siru.

Nova raziskava, ki so jo naredili pri University College Dublin, je pokazala, da so ljudje, ki zaužije veliko sira, praviloma vitkejši od tistih, ki ne. V študiji je sodelovalo 1500 ljudi, starih med 18 in 90, pri katerih so merili učinke, ki jih na njih pustijo mlečni proizvodi, kot so mleko, sir in jogurt. Rezultati so presenetljivi: tisti, ki so zaužili največ mlečnih izdelkov, so imeli nižji indeks telesne mase, ožji pas, nižji krvni tlak in manj telesne maščobe.
“Opazili smo, da so imeli najbolj zagnani jedci sira bistveno višji vnos nasičenih maščob, kot pa tisti, ki ga niso jedli, oziroma tisti, ki so ga pojedli zelo malo. A v ravni holesterola LDL ni bilo nobene razlike.”
LDL-holesterol je slabi holesterol. Če je tega v krvi preveč, se lahko začne nalagati na stene žil. Dolgoročna posledica takega nalaganja je ateroskleroza – zoženje in otrditev arterijskih žil, ki v razvitem svetu sodi med najpogostejše vzroke za bolezni srca in ožilja in smrt.

PREBERITE ŠE: Znanost ugotavlja, da ljudje začnemo manj paziti na svoj telefon, ko prihaja nov model

In ker še to ni bilo dovolj čudno, so prav tako ugotovili, da so imeli tisti, ki uporabljajo manj mastne mlečne izdelke, dejansko večinoma višjo raven holesterola.
Rezultati študije so popolna v nasprotju s tem, kar smo do zdaj verjeli. Ti med drugim podpirajo raziskavo, ki je bila izvedena v drugih državah in v kateri so ugotovili, da nasičene maščobe v siru ne povečujejo holesterola v krvi, saj vsebuje edinstvena hranila.
“Seveda ni dovolj upoštevati le hranila, ampak tudi, kako jemo, kakšen je naš splošni prehranski vzorec. Tako da ne gre le za hrano samo, ampak tudi druga živila, ki jih zaužijemo v kombinaciji s temi hranili,” je zapisal dr. Feeney.

makeup 2017 Pomladni lepotni trendi 2017: 6 trendov, ki bodo glede na Pinterest pravi ‘bum’ flash-bros-182603 Nagradna igra: osvojite 20-dnevni program Tummy Tea Tox in si zravnajte trebušček Screen-Shot-2015-04-13-at-21.46.39 Top vaje za čvrsto zadnjico in noge Sejem kozmetike in lepote Love Beauty 2017 Nagradna igra: podarjamo vstopnice za sejem kozmetike in lepote Love Beauty 2017 · · · · ·