CM Translator: ta prenosna naprava prevaja govor v realnem času

Želite postati poliglot? Za to odslej več niso potrebna leta trdega dela, pač pa le pomoč čudežne naprave CM Translator, ki vam bo pomagala ravno takrat, ko najbolj potrebujete pomoč.

CM Translator je prenosna naprava podjetja Cheetah Mobile za prevajanje v resničnem času – po njeni zaslugi je mogoče premostiti težave z nerazumevanjem tujih jezikov. Zaenkrat podpira 6 jezikov – angleškega, španskega, kitajskega, japonskega, korejskega in tajskega, v prihodnosti pa jo nameravajo ustvarjalci dopolniti še z drugimi svetovnimi jeziki.

Pripomoček poganja umetna inteligenca – funkcijo avtomatskega govora so si proizvajalci sposodili pri podjetju Orion Star, strojnega prevajanja pa pri Microsoft Azure Cognitive Services. Uporabljate ga tako, da pritisnete na edini gumb na njegovem ohišju in izrečete frazo, ki jo želite prevesti. CM Translator vam bo nato postregel s prevedeno različico v izbranem jeziku.

CM Translator se obenem ponaša z nizko težo in preprostostjo uporabe, shranite pa ga lahko kar v žep. Njegovo delovanje omogoča vzdržljiva baterija, ki zagotavlja 20 ur neprestanega delovanja, v pripravljenosti pa zdrži kar 180 dni.

CM Translator je vaš novi sopotnik na potovanjih.
CM Translator je vaš novi sopotnik na potovanjih.

Če vas je projekt prepričal, ga lahko podprete na platformi Indiegogo. Predprodajna cena naprave CM Translator znaša 71 evrov, zaenkrat pa jo je mogoče naročiti le v ZDA, Kanado in Mehiko.

Dodatne Informacije

Več informacij:
indiegogo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!