Tudi vi ste lahko krivi: 2 dejanji, s katerimi SILITE partnerja, da vas prevara

Tudi vi ste lahko krivi: 2 dejanji, s katerimi SILITE partnerja, da vas prevara

Ste kdaj razmišljali o tem, da svojo boljšo polovico s svojimi dejanji rinete v kot, in jo celo silite v to, da vas prevara?

Prevara je verjetno najbolj boleče dejanje, ki ga lahko izkusi živa oseba. Občutek, da vas je nekdo izdal, je uničujoč. In v takšnih situacijah se vsak sprašuje, kdo je kriv za to, da je do tega sploh prišlo – partner, ki je varal; oseba, s katero je prevaral, ali VI sami? Enoznačnega odgovora ni moč kar tako najti, ker pogosto gre za skupek različnih dejavnikov, ki so terjali svoj dolg.

Občutek, da vas je nekdo izdal, je uničujoč.
Občutek, da vas je nekdo izdal, je uničujoč.

Obstajajo ljudje, ki jim nič ni sveto, zato bodo brez razmišljanja svoj nagon postavili pred zvestobo. Odnos s takšnimi osebami je že od samega začetka razmerja zgrajen na napačnih temeljih. Spet na drugi strani obstajajo tudi takšni odnosi, v katerih partnerji sicer ne bi varali, vendar že lep čas ena od oseb ne dobi tistega, kar potrebuje od druge osebe, ker ta nima posluha zanjo, zato se preprosto odloči za najslabši možni izhod, namesto da bi se pogumno soočila s težavami. In takšna situacija pojasnjuje dejstvo, da sta lahko tudi oba partnerja kriva za nastalo zmedo.
S tem ne želimo povedati, da morate kriviti sebe zaradi tega, ker vas je partner prevaral, vendar morate razmisliti tudi o svojih dejanjih, ki so MOREBITI v določenem odstotku pripeljala do tega, da se je vaša boljša polovica odločila za nezvestobo.

2 dejanji, s katerimi SILITE partnerja, da vas prevara:

Imata različna pričakovanja.

Ljudje se razlikujejo, kar nakazuje na to, da vsaka oseba ima drugačna pričakovanja glede tega, kakšen bi moral biti partnerski odnos. Na seznamu stvari, ki bi jih sorodna duša morala posedovati, se ponavadi znajde preveč takšnih zahtev, zaradi katerih pride do neskladja med dvema osebama. In ena temeljnih je komunikacija.

Noben od teh občutkov ne gradi zaupanja in intimnosti med dvema osebama.
Noben od teh občutkov ne gradi zaupanja in intimnosti med dvema osebama.

Neupravičeno je metati v isti koš vse moške in ženske tega sveta, vendar fantje so načeloma tihi in v svojem svetu, medtem ko so ženske ponavadi zgovornejše. Situacija je lahko seveda tudi obratna! Že zaradi tega dejstva lahko pride do in strahov, ker eden od partnerjev pričakuje, da se bo drugi odzval, in ker se ne, pride do negotovosti z obeh strani. Zaupanje se izgubi, v glavi pa se začnejo oblikovati številni scenariji. In noben od teh občutkov ne gradi zaupanja in intimnosti med dvema osebama.
Ravno zaradi tega občutka nato pogosto prihaja do tega, da se partnerja obtožujeta zaradi stvari, ki se niso niti zgodile. In nihče nima rad, da je obsojen po krivem.

Pomembno je, da pristopita drug do drugega z razumevanjem in se dgovorita za čas, ko naj bi pogovarjala. Trenutek je pomemben. Ni vsaka minuta, dan ali teden primeren za razpravljanje o perečih življenjskih situacijah. Pri stvari pa morata biti OBA!

Ljubosumje namreč lahko povzroči dvojne standarde v komunikaciji.
Ljubosumje namreč lahko povzroči dvojne standarde v komunikaciji.

Ljubosumni ste in nesigurni vase.

Ljubosumje – tema, o kateri so razpravljali pesniki, pisci in znanstveniki sveta, a niso prišli do odgovora, ali je to čustvo zdravo ali uničujoče. Ker se vsi držijo Aristotelovega načela zlate sredine, so pač rekli, da je v zdravih mejah ljubosumje sprejemljivo. Vendar, kje je zdrava meja? Ljubosumje namreč lahko povzroči dvojne standarde v komunikaciji. Pogosto se namreč zgodi, da se partnerji lahko pogovarjajo o vseh stvareh pod tem soncem, ko pa gre za teme, povezane s potrebami, se zaprejo vase in poniknejo.

Povsem normalno je, da imajo ljudje potrebe, ki se pač razlikujejo, in o njih se morata pogovarjati. Če si želi vaša ljubljena oseba, da se zanjo uredite na določen način, ker bo to spodbudilo njene fantazije, je ljubosumno razmišljanje o tem, da vas verjetno vara s takšno osebo in si jo želi ob sebi, povsem ZGREŠENO. Če je oseba dovolj pogumna, da vam pove, česa si želi, to pomeni, da nekaj delate prav.
Pozabite na ljubosumne izpade, ki bodo le uničili vez med vama.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Obrekujejo, se pritožujejo in se v vse vmešavajo: takšni so ljudje brez čustvene inteligence!