fbpx

Compass Pools Infinity London: prvi neskončen nebeški bazen nad Londonom

Compass Pools Infinity London

Brezkončne bazene že poznamo, za njih pa je značilno, da se voda preliva čez njihov rob, plavalci pa se kopajo na robu terase ali strehe in uživajo v razgledu – v Londonu so to idejo prenesli še na višjo raven in je tako nastal Compass Pools Infinity London, prvi neskončen nebeški bazen.

Compass Pools Infinity London je koncept plavalnega bazena, ki bo le za tiste z močnim želodcem. Nahajal se bo namreč na strehi 200 metrov visoke stolpnice v središču Londona – hkrati bo to prva zgradba na svetu, ki bo imela brezkončni bazen s 360° razgledom. Bazen, v katerem bo 600.000 litrov vode, se bo nahajal na na 55. nadstropju stolpnice. Narejen bo iz akrila, ki boljše prevaja svetlobo kot steklo, zaradi tega pa bomo imeli občutek, da bazen nima sten. Prozorno bo tudi dno, da bodo lahko ljudje pod bazenom opazovali plavalce in nebo nad njimi.

Ste se vprašali kako bomo vstopili v tak bazen? Skozi krožno stopnišče, ki ima za zgled vrata podmornice, nekaj kar je skorajda že v stilu Jamesa Bonda. Posebna komora se bo dvignila iz spodnjega dela bazena in prepeljala plavalca, ko si bo ta želel ali se naveličal kopanja.

Compass Pools Infinity London
Compass Pools Infinity London

Med tehničnimi dodatki bo imel bazen vgrajen anemometer, ki bo skrbno beležil hitrost vetra. Povezan bo z računalnikom, ki bo nadzoroval temperaturo vode in preprečeval vetru, da bi jo razprševal po sosednjih ulicah. Zaradi ekološkega doprinosa bo bazen za ogrevanje uporabljal vroč plin, ki nastane kot stranski produkt delovanja klimatskega sistema za stolpnico.

Bazen je opremljen s kopico luči, zaradi katerega se bo ponoči svetil kot diamant ali baklja na vrhu stolpnice. Bazen je poseben tudi iz arhitekturnega vidika, ker je bila celotna stolpnica oblikovana na osnovi bazena. Do zdaj pa so bili bazen stvar naknadne vgradnje, tokrat pa je pri gradnji ta prioriteta.

Compass Pools Infinity London
Compass Pools Infinity London

Infinity London bo resnično poseben bazen, saj bo omogočal 360° razgled nad Londonom, pri tem pa bodo nad nami preletavali helikopterji in letala. Gradnja bi se lahko začela že v letu 2020, poleg bazena pa bo v stavbi še hotel s petimi zvezdicami.

Galerija: Compass Pools Infinity London

Dodatne Informacije

Več informacij:
compass-pools.co.uk

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.