Lahodný oběd pro celou rodinu! Kuře pečené v troubě s hranolky bude tak dobré, že se každý bude olizovat, až bude hotové!
Ingredience
Za piščanca:
• 1 piščanec, 1,3 kg
• 2 desertni žlici rdečega pesta
• ½ čilijeva omaka (harissa)
• 1 žlica začimb za pečenega piščanca
• 1-2 desertni žlici olivnega olja
Za pomfrit:
• 1 kg mokastega krompirja
• rastlinsko olje
• sůl
• paprika v prahu
Autopilot
Programska avtomatika za vedno odlične rezultate kuhanja. S pomočjo programske avtomatike AutoPilot boste tudi brez izkušenj dosegli imenitne rezultate. Vse kar morate narediti, je vstaviti jed v pečico in enostavno izbrati ustrezno jed na upravljalni plošči v slovenskem jeziku. In seveda pritisniti gumb Start. Ostalo bo
prevzel AutoPilot z 68 načini pečenja, ki pozna za vsako jed najboljši način priprave. Zagotovljeni so 100% odlični rezultati.
Příprava
1. Piščanca na hitro izperite pod hladno tekočo vodo in ga popivnajte s papirnato brisačo. Zmešajte rdeči pesto in čilijevo omako. Dobljeno zmes vtrite v notranjost piščanca.
2. Začimbe za pečenega piščanca zmešajte z olivnim oljem in jih enakomerno pomažite po piščancu.
3. Piščanca položite na pladenj za peko, prsa naj bodo obrnjena navzdol. Pokrijte s pokrovom in pecite v predhodno segreti pečici 200°C približno 60 min.
4. Olupljen krompir narezan na rezine za pomfrit zmešajte v skledi s precejšnjo količino olja in jih porazdelite po pladnju za peko. Kromir pecite v predhodno segreti pečici pri 180°C približno 40-50 min in takoj postrezite.
Rada
Da bi koža ostala hrustljava, naj bo piščanec z začimbami, kot so čili, česen ali zelišča začinjen le od znotraj.