fbpx

Čudežna tehnika, kako se znebite glavobola v samo 15 sekundah!

Akupresura

Foto: Mikael Blomkvist / Pexels
Zadnjič posodobljeno:

Ste naveličani glavobola in zatekanja k zdravilom? Obstaja naraven način, ki vam bo pomagal ublažiti bolečino v samo 15 sekundah?

Znebite se glavobola v samo 15 sekundah!

Ste že kdaj želeli olajšati glavobol brez zdravil? Akupresura, starodavna tehnika pritiska na določene točke telesa, ponuja naravno in enostavno rešitev za lajšanje glavobola v samo 15 sekundah.

Kako deluje ta tehnika, in kako jo lahko uporabite za izboljšanje svojega počutja?

Ah, ta glavobol. Foto: Liza Summer / Pexels

Vsak od nas se občasno sreča z glavobolom, včasih kot posledico napetega dneva, stresa ali drugih dejavnikov. Namesto da takoj posežete po zdravilih, vam predstavljamo enostaven in naraven način za lajšanje glavobola s pomočjo akupresure.

Akupresura temelji na tradicionalni kitajski medicini in vključuje pritisk na določene točke na telesu, kar lahko pomaga uravnavati pretok energije in odpravljati blokade.

Je enostavna tehnika, ki jo lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli. Poskusite združiti te točke v svojo dnevno rutino, ko začutite, da se približuje glavobol. S pravilno izvedbo lahko akupresura postane vaša naravna obramba proti glavobolu, ne da bi se zatekli k zdravilom.

Sprostiti napetosti v mišicah, izboljšan prekrvavitev in splošno dobro počutje.

Navodila za uporabo akupresure pri glavobolu!

1. Z levim palcem pritisnite na notranji del levega senca, na meji med obrvjo in nosom.

2. Z desnim palcem pritisnite pod lobanjo, tik nad vratom.

3. Nežno izvajajte pritisk na vsako točko približno 15 sekund.

4. Medtem globoko dihajte in sproščajte napetost.

5. Postopek ponovite trikrat, nato zamenjajte stran.

S tem pristopom si lahko pomagate pri izboljšanju svojega počutja, saj spodbujate naravne procese sprostitve in samozdravljenja telesa.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.