Čudovito darilo za zapuščene živali: zavetišče Ljubljana ima nove prostore!

Po sedemnajstih letih je Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana/Gmajnice, dobilo nove prostore! Kako lepo darilo!

V prazičnem decembru so čudovito darilo dobile tudi zapuščene živali. Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana / Gmajnice so namreč bogatejše za nove prostore, ki so se za javnost prvič odprla včeraj, 10. decembra. Poleg predstavnikov Mestne občine Ljubljana, so se na otvoritvi zbrali tudi predstavniki strokovne in zainteresirane javnosti, ki deluje na področju zavetišč.

Prenovljeno zavetišče za zapuščene živali Ljubljana / Gmajnice
Prenovljeno zavetišče za zapuščene živali Ljubljana / Gmajnice

Zavetišče, ki je doslej pokrivalo četrtino slovenskih potreb, bo v novih prostorih poleg povečanega obsega dejavnosti, lahko ponudilo tudi nove storitve. Novi prostori za zunanje sodelavce zavetišča so ena največjih dodanih vrednosti, saj bodo omogočali številne nove priložnosti za izobraževanje, izvajanje strokovne prakse bodočih kadrov, predavanja, druženje in dejavnosti, s katerimi želijo prispevati k ozaveščanju in čim širši vključenosti družbe v delo in delovanje Zavetišča Ljubljana.

Notranji prostori za živali
Notranji prostori za živali

K temu so jim že prve dni priskočili na pomoč številni pokrovitelji. TAM-TAM, specialisti za mestne plakate so zavetišču namenili stojalo in že pričeli z aktivnim ozaveščanjem za zmanjšano uporabo pirotehnike v prazničnih dneh. Družba Krka se je aktivno vključila v skrb za preventivo zavetiških prebivalcev pa tudi ozaveščanje na področju preventive hišnih živali. Veterinarska postaja Ljubljana bo še naprej pokrivala in pomagala pri zagotavljanju nadstandardnih operacij, Opel Slovenija pa je za potrebe Zavetišča in Živalskega vrta Ljubljana javnemu zavodu podaril že tretji avtomobil, tokrat novi Combo. Opel aktivno širi tudi svojo dejavnost na področju preventive na področju živali. Poleg podpore akciji Petarde? Ne, hvala! so se določili tudi za ozaveščanje na področju varnega prevažanja živali, kot prvi v Sloveniji pa so ponudili tudi psom prijazne salone.

Galerija: prenovljeno Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana/Gmajnice

Dodatne Informacije

Več informacij:
zavetisce-ljubljana.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Citati Anaïs Nin, ki te pustijo brez besed: “Ljudje, ki živijo življenje s polnimi pljuči, se ne bojijo smrti!”