Curling po rusko – z avtomobili!

Curling po rusko – z avtomobili
Zadnjič posodobljeno: :

Curling je verjetno eden od najbolj nenavadnih športov. Gre za moštveni šport, podoben balinanju oz. kegljanju, s to razliko, da ga igramo na ledu in s težkimi brušenimi kamni. No, v Rusiji ga igrajo malce drugače – z avtomobili!

Curling ali kegljanje na ledu, kot mu tudi pravijo, je olimpijska disciplina (od tod ga tudi vsi poznamo). Ker pa prebivalci četrtega največjega ruskega mesta Jekaterinburg očitno nimajo kegljev (kamnov), so našli naslednjo najboljšo stvar – avtomobile.

PREBERITE ŠE: Roger Federer znova prepeval s svojo fantovsko skupino BackhandBoys


Nedavno so organizirali sploh prvi tovrstni turnir (tovrstni ‘turnirji’ na poledenelih cestah ne štejejo). Avtomobilom so pred tem odstranili motorje – zaradi varnosti in teže. In če mislite, da je to drag šport v primerjavi s kamni, ki jih uporabljajo poklicni igralci, temu še zdaleč ni tako. 20-kilogramski zaokroženi kamni so namreč iz škotskega granita (s Škotske šport tudi izhaja) in komplet le-teh vas lahko olajša tudi za več kot pet tisoč evrov, medtem ko vas ‘kripe’ stanejo le nekaj deset ali največ nekaj sto evrov.

Galerija – curling z avtomobili:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Noseča zvezdnica družbenih omrežij bo za 11 tisoč evrov predvajala porod v živo