Curly girl metoda: najboljši načini oblikovanja kodrastih las

Foto: Vlada Karpovich / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Če imate kodraste lase, se dobro zavedate, da nimajo priročnika za uporabo. In tako so ga zasnovali ljudje, ki so poskusili številne načine na podlgi katerih so prišli do Curly Girl metode ali na kratko CGM. In kot nekdo, ki sledi tej metodi, vam lahko povem, da CGM resnično spremeni vaše lase. Na boljše, seveda! Preberite zakaj.

Kaj je metoda Curly Girl?

Metodo Curly Girl je uradno razvila frizerka in strokovnjakinja za kodranje las Lorraine Massey. V priročniku Curly Girl je zbrala nasvete za odlične kodraste lase z uporabo določenih izdelkov in tehnik oblikovanja. V bistvu je večina informacij, ki jih boste našli na spletu, ponavadi različica Masseyjeve originalne metode CGM, ki je bila v preteklih letih spremenjena tako, da je vključevala širši spekter izdelkov za kodre in različne tehnike oblikovanja.

Ali metoda Curly Girl deluje za vse?

Na žalost ne. Ker je celoten cilj CGM, da postanejo kodri bolj zdravi, polnejši in bolj definirani, morate za začetek imeti vsaj malo valovite lase. Dobro je, da poznate svoj tip las, vendar to ne pomeni, da ne smete eksperimentirati, če imate bolj ravne lase.

Kako opraviti postopek Curly Girl?

Lase si umijte s šamponom, ki ne vsebuje sulfatov in silikonov. Nanesite balzam brez silikonov čez celotne lase. Če imate bolj mastne lase, se izogibajte lasišču, drugače ga lahko nanesete tudi na lasišče. Namesto brisače uporabljajte bombažno majico. Naj bo to majica, ki je ni škoda in je ne boste več oblekli. Lase najprej ovijte in počakaj nekaj minut, potem majčko odvijte in z njo od spodaj navzgor pomečkate lase, da dobijo obliko kodrov.

Na lase lahko nanesete kremo ali serum, ki deluje hidratantno. Kodri bodo tako dlje časa prožni, pazite le, da izdelki ne vsebujejo silikonov. Če se le da, lase posušite na zraku, če jih pa sušite s fenom, uporabite difuzor in najmanjšo grelno stopnjo.

To je postopek, ki ga morate izvajati nekaj časa, da si vaši lasje opomorejo od raznih težjih kozmetičnih obdelav. Naj bo to nenehno feniranje, likanje, kodranje, barvanje, razbarvanje. Če le gre, se ne barvajte in ne uporabljajte pripomočkov za termično oblikovanje las. Mogoče se sliši težko vendar je vredno, saj bodo vaši kodri ponovno zaživeli.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj ne sme manjkati v poletni torbi: nepogrešljivi izdelki za izlet, piknik in plažo