fbpx

Dette er, hvad der sker, når du forsøger at lave mad i Antarktis ved -70°C

Kuhanje na Antarktiki pri –70 °C? Zakaj pa ne!

Astrobiolog Cyprien Verseux, sammen med 12 andre mennesker, tjener i øjeblikket på Concordia Station - den fjerneste videnskabelige station i verden, beliggende i Antarktis. Hans arbejde omfatter prøveindsamling og klimaforskning, og han deler sine indtryk på en blog.

Znanstveniki se zaradi pomanjkanja kisika in nerodovitne pokrajine počutijo, kot da živijo na drugem planetu. Temperature pozimi padejo pod –80 °C, Cyprien pa je do letošnjega avgusta na sončne žarke čakal kar 3 mesece.

Kljub odročni legi in težavnim življenjskim razmeram je Concordia priljubljena destinacija med znanstveniki z različnih področij, kot so astronomija, psykologi, glaciologija og geofizika.

Delo raziskovalne ekipe je zelo pomembno, saj daje odgovora na vprašanji, kako se je podnebje razvijalo v preteklosti og kaj lahko pričakujemo v prihodnosti. Kako tudi ne, ko pa koncentracija toplogrednih plinov, predvsem ogljikovega dioksida in metana, vsako leto znova dosega rekordne vrednosti.

Raziskovalci opravljajo izjemno pomembno delo.
Raziskovalci opravljajo izjemno pomembno delo.

Cyprien svoje sledilce zalaga z zanimivimi vsebinami, ki nazorno kažejo, kako poteka življenje na Antarktiki. Tako se je nedavno odločil, da se preizkusi v kuhanju pri temperaturi zraka –70 °C. Sodeč po fotografijah, ki jih najdete v spodnji galeriji, najjužnejša celina na svetu gotovo ni primerna lokacija za piknik.

Galerija – Kuhanje na Antarktiki pri –70 °C

Mere information

Mere information:
marslablanche.com

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.