fbpx

Dette er hva som skjer når du prøver å lage mat i Antarktis ved -70°C

Kuhanje na Antarktiki pri –70 °C? Zakaj pa ne!

Astrobiolog Cyprien Verseux, sammen med 12 andre personer, tjener for tiden på Concordia Station - den mest avsidesliggende vitenskapelige stasjonen i verden, som ligger i Antarktis. Arbeidet hans inkluderer prøveinnsamling og klimaforskning, og han deler inntrykkene sine på en blogg.

Znanstveniki se zaradi pomanjkanja kisika in nerodovitne pokrajine počutijo, kot da živijo na drugem planetu. Temperature pozimi padejo pod –80 °C, Cyprien pa je do letošnjega avgusta na sončne žarke čakal kar 3 mesece.

Kljub odročni legi in težavnim življenjskim razmeram je Concordia priljubljena destinacija med znanstveniki z različnih področij, kot so astronomi, psykologi, glaciologija og geofizika.

Delo raziskovalne ekipe je zelo pomembno, saj daje odgovora na vprašanji, kako se je podnebje razvijalo v preteklosti og kaj lahko pričakujemo v prihodnosti. Kako tudi ne, ko pa koncentracija toplogrednih plinov, predvsem ogljikovega dioksida in metana, vsako leto znova dosega rekordne vrednosti.

Raziskovalci opravljajo izjemno pomembno delo.
Raziskovalci opravljajo izjemno pomembno delo.

Cyprien svoje sledilce zalaga z zanimivimi vsebinami, ki nazorno kažejo, kako poteka življenje na Antarktiki. Tako se je nedavno odločil, da se preizkusi v kuhanju pri temperaturi zraka –70 °C. Sodeč po fotografijah, ki jih najdete v spodnji galeriji, najjužnejša celina na svetu gotovo ni primerna lokacija za piknik.

Galerija – Kuhanje na Antarktiki pri –70 °C

Mer informasjon

Mer informasjon:
marslablanche.com

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.