I stedet for at glemme dem alle, vend kirsebær til marmelade for en forandring. Kirsebærsyltetøj med et strejf af blåbær er fuld af smag og aroma, og du kan bruge det som smørepålæg på brød eller til pandekager. Det er et af de syltetøj, du aldrig bliver træt af!
Kirsebær so najbolj zdrave sveže, a nekaj jih je dobro prihraniti za čas, ko narava ni tako radodarna s sadeži. Če to sezono ne veste, kam z vsemi češnjami, zato predlagamo, da jih nekaj spremenite v češnjevo marmelado in se s tem okusnim sadežem založite tudi za druge letne čase.
LÆS MERE: Opskrift: Hyldebærsyltetøj fra hyldeblomster
Češnjeva domača marmelada z borovnicami se prileže na kosu kruha ali v palačinkah.
Recept za domačo češnjevo marmelado z borovnicami:
Sestavine za domačo češnjevo marmelado z borovnicami:
- 2,5 kg češenj
- 20 dag borovnic (lahko tudi višenj)
- 1 kg sladkorja
- 1 citron
Postopek priprave domače češnjeve marmelade z borovnicami:
Češnje izkoščičimo. Skupaj z borovnicami jih obdelamo s paličnim mešalnikov ali zmečkamo, če želimo imeti marmelado s koščki sadja. Dodamo sladkor in sok ene limone ter kuhamo in mešamo toliko časa, da zavre. Vre naj vsaj pet minut. Potem je marmelada nared za vlaganje v lončke, ki jih prej operemo in nato hermetično zapremo ter v času, ko je marmelada še vroča, obrnemo na glavo, da se kasneje ne pojavi plesen.