Ved du ikke, hvad du skal fylde maven med og varme op? Kan du lide kartofler? Så vil du helt sikkert kunne lide denne hjemmelavede kartoffelsuppe.
Hladni dnevi so tu in nič nas ne pogreje in nasiti bolj kot izvrstna domača juha. Če obožujete krompir, morate obvezno osvojiti recept za to krompirjevo juho.
LÆS MERE: De bedste opskrifter med svampe
Recept – domača krompirjeva juha:
Sestavine – domača krompirjeva juha (za 4 osebe):
- 500 g kartofler
- 1–2 žlici olja
- 1 løg
- 1 laurbærblad
- 2 fed hvidløg
- 9 dl jušne osnove
- 0,25 žličke soli
- 2 ščepca sveže mletega popra
- 4 spiseskefulde creme fraiche
Postopek priprave domače krompirjeve juhe:
Najprej se lotimo lupljenja čebule in česna, ki ju drobno oz. grobo nasekljamo. Nato olupimo krompir, ga operemo in razrežemo na manjše kose. Segrejemo olje in v posodi posteklenimo čebulo. Dodamo krompir in pražimo dve minuti, nato pa še lovorjev list in česen. Zalijemo z jušno osnovo. Ko zavre, temperaturo znižamo in na zmernem ognju kuhamo 15–20 minut oz. toliko, da se krompir zmehča. Začinimo s soljo in poprom. Posodo odstavimo, odlijemo nekaj tekočine in pretlačimo krompir, v katerega vmešamo kislo smetano. Razredčimo z odlito tekočino. Pred serviranjem lahko po juhi potresemo sesekljan drobnjak ali peteršilj. Pa dober tek!