fbpx

Opskrift: marengs - luftige småkager med to ingredienser

Meringue je preprosta sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje sladkega.

Marengs er små luftige småkager med en sprød skorpe og et blødt center, hvortil der kun skal bruges to ingredienser. Det er endnu en lækker og hurtigt tilberedt dessert. Som mange opfindelser eller opfindelser blev denne dessert skabt helt ved et uheld, nemlig fordi det var nødvendigt at bruge æggehviderne tilovers fra en anden opskrift.

Vam je padel ‘cuker’? Meringue so slastni puhasti piškoti, ki bodo zadovoljili prav vse odjemalce sladkorja. Sladica, ki je ime dobila po švicarskem mestu, njen nastanek pa sega v daljno leto 1692, se danes uporablja v različne namene – za okrasitev, kot nadev za druge sladice ali kot samostojna sladica.

LÆS MERE: Opskrift: syndigt gode pandekager med Nutella-fyld

Meringue je preprosta sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje sladkega.
Meringue je preprosta sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje sladkega.

Okusno kremo pripravimo iz beljakov in sladkorja v prahu. Povsem preprosto je. Meringue je še ena od tisti sladic, ki se jim ni moč upreti. Še dobro, da ni prehuda kalorična bomba.

Recept – meringue:

Sestavine – meringue:

  • 2 æggehvider
  • 100 g pulveriseret sukker
  • žlička vinskega kamna (po želji)

Postopek priprave meringue:
Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi slednjega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povišamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na peki papir, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Po tem času piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitite z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.