fbpx

Dan Japonske 2019: spoznajte deželo vzhajajočega sonca

Bliža se Dan Japonske 2019, ko boste ponovno imeli priložnost, da z dejavnostmi na stojnicah, predavanji, prikazi in delavnicami na enem mestu odkrivate deželo vzhajajočega sonca. Se želite naučiti japonščine, poskusiti japonske dobrote, spoznati čajni obred, japonsko umetnost in vstopiti v njihovo svetišče? Potem si v koledarju obvezno označite 22. junij!

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Muzejska ploščad pred SEM-om, Ljubljana
Vstopnina
Vstop je prost.

Novost dogodka Dan Japonske 2019 je nastop japonskega pianista Kazukija Nishimona, ki se bo na glavnem odru predstavil z glasbenim koncertom. Na glavnem odru bo nastopila tudi skupina Douten taiko, ki bo odigrala na japonske tradicionalne bobne taikoIz dežele vzhajajočega sonca se jim bodo pridružili še ustvarjalci tradicionalnih soba rezancev, ki bodo pripravili degustacijo japonskih ajdovih rezancev.

Navdušenci tradicionalne kulture si boste lahko ogledali predstavitev čajnega obreda, udeležili se boste lahko delavnice ikebane in japonske kaligrafije. Tudi letos prihaja na prireditev japonsko prenosno svetišče Omikoshi iz svetišča v Yokohami. Na Dnevu Japonske 2019 se bo pridružilo bo tudi podjetje Toyota, ki bo za otroke, v duhu tokijskih olimpijskih iger 2020, pripravilo prav poseben olimpijski kotiček z Mini olimpijado. V otroškem kotičku bodo otroci imeli na voljo najrazličnejše delavnice in ustvarjanje z japonskimi umetniki.

Obiskovalci se boste lahko med drugim tudi učili japonskega jezika, se udeležili različnih predavanj o Japonski, si ogledali performanse japonskih umetnikov, preizkusili opremo za japonske borilne veščine in si ogledali demonstracije različnih borilnih veščin, se oblekli v tradicionalno japonsko poletno obleko yukata ter se naužili japonskih jedi in sladic.

Dodatne Informacije

Več informacij:
genki-center.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!